Автор: hotsnail
Дата: 13-08-13 22:20
S3 беше хубав модел за времето си. Сега е евтин вариант за висок клас телефон. S4 e силно изостанал модел спрямо поколението си т.е. S3 с нов етикет, просто не си струва. S4 въобще не е пазарен хит, а по скоро перфектен пазарен провал.
Аз си взех нексус 4, нито сонито, нито самсунга ми харесаха достатъчно. Да не говорим, че със смехотроните си добавки към андроид единствено прецакват телефона. s4 специално стана за посмешище заради тия неща, полза от тях няма, освен че updates идват с 10-12 месеца забавяне. В момента на Самсунг смисления модел е note 2, поне предлага нещо интересно с тая писалка.
Ама темат май е за тия фото-добавки. Аз подобно на няколко други пишещи по-скоро няма да ги купя.
Вярно има големи предимства да имам връзка между апарата и телефона и да мога да си пращам снимките където искам почти веднага. Сега се измъчих с един iPad и NEX-7, трябва да вадя картата, имрт, след това да местя снимките във camera roll на ipad, след това публикувам в Google+. Обаче новите нексове и май всички други апрати дето ще излизат, ще имат NFC+Wifi и ще мога да си свалям снимките към телефона бързо. Проблем вероятно ще е, че снимам RAW и телефона не може да ги конвертира. iPad-a вади thumbnail-а от RAW 1600х1200. Та ето къде тая джвъчка може да ме заинтригува.
Май сензора на RX100 е хубав. Чудя се обаче, дали нещо от сорта на 24/2 с АПС-Ц сензор би било по-добро. В последно време ползвам само цайсчето на некс-а, а другите обективи е тъй ги нося за сигурност....
Другото дали един RX100 или Fuji X100s или сигма няма да са по-удобни. Все пак компактни модели, качествени сензори, добра оптика. ОК допълнителна вещ са ама то и тоя апарат/обектив не изглежда съвсем безобиден.
|
|