Автор: kvakioh
Дата: 16-07-13 13:02
Аз имам 1д марк 2н и 600д, според мен ФФ или кроп 1.3 е по-добре, но изисква по-скъпи обективи. Или компромиси. 1д марк 2Н е 1300грама с по-мощна батерия, Токина 28-70/2.8 е 700гр, цялото е 2кг. Чувството и красотата нямат значение кила и цена. Макар че двете неща в комбинация са под 700 евро...
Иначе за Никоните, там мисля че е по-лесно. Или пък не точно, защото с тия големи матрици по 24 и повече Мпикс нещата пак изискват скъпите обективи.
За безогледалките...от натрупания опит 10 дни с четирибуквен апарат от четирибуквена марка, специално съм разочарован от това, което показва. Единствено предимство, ама точно единствено, е размерът. Но и там като видя един широк обектив от 600 евро и нагоре широк и стана- Айде забрави... И недостатъчна картинка като красота, динамика и дълбочина. Поне от личен опит мога да го кажа, не съм пробвал безогледалки преди...Може би ще пробвам скоро някоя друга камерка.
Ако има реална и точна възможност финансова за ФФ тяло, и поне 3 обектива- широк, светъл зуум и някакъв теле 70-200, пак светъл, нищо не може да ги замени. Само нещо по-скъпо и голямо като формат.
|
|