Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Петък е, ама си питам..:)
Автор: piknik   
Дата:   16-07-13 04:08

Пиша по ранните сутрини, но не се влияйте от това т.е
( безхаберник, препил, смотаняк и так дале...), а аз съм !!!

Въпросът ми е: Ако Човек има средства - редно ли е да си купи "Кропка" да поснима и после да си купи Фулфрейм?
Или направо - Фулл??

Питам като обучение за невежите като мен и 10% дето имат парите за Фулфрейм от Раз - полезен ли ще е преходът?
Т.Е за да се види разликата след време между двете Тела.

P.S Приемаме за даденост, че са купени обективи за Фулфрейм.

Моля за сериозни мнения, но ако искате се гъбаркайте.

Отговори на това съобщение
 Re: Петък е, ама си питам..:)
Дата:   16-07-13 04:18

Може да се Гъбаркате, да видите, че съм Ларж [smilie5]
П.С Първото съобщение не може да се редактира...пише - айде бе, а второто? [smilie5]

Публикацията е редактирана (16-07-13 04:38)

Автор: Нели   
Дата:   16-07-13 06:47

Ако човекът ги има парите - фулфрейм винаги е по-добре (в общия случай). Ако не - няма смисъл.

Публикацията е редактирана (16-07-13 06:48)

Автор: compur   
Дата:   16-07-13 06:59

ако човек има парите... е по-добре да попътува, за да види това-онова, а за заснемане става и с безогледалка... [smilie3]

Публикацията е редактирана (16-07-13 07:19)

Автор: Нели   
Дата:   16-07-13 07:03

piknik , може би въпросът ти е: "Какви са предимствата на FullFrame-а и би ли могъл да се възползва от тях един начинаещ?"

Автор: didesignbg   
Дата:   16-07-13 08:11

След това ще откриеш, че имало и Лайки, след това S2, Хаси и Фейз, Алпа, Ебони и накрая пак ще си вземеш сапунерка и няколко котки ...

Автор: quazimodo   
Дата:   16-07-13 08:15

Я, чак в третия пост стана дума за безогледалка[smilie5]. Ако хипотетичната личност има пари за ФФ, както и непреминаващо желание ДА СНИМА И ДА СЕ РАЗВИВА, то правилната покупка е ФФ. Моментално всичко си застава по местата - няма "приравнени фокусни разстояния" и тем подобни математически главоблъсканици. Която и книжка за фотография да хванеш от преди цифровата ера ще е приложима и при ФФ и най-вече самите примери от старите фотографи ще показват това, което ще получи и младия талант снимащ по същия начин с модерната техника[smilie24].

Автор: ilia_dm   
Дата:   16-07-13 08:34

Купувай ФФ

Автор: Sassho   
Дата:   16-07-13 08:52

Хубава темичка, макар и малко подранила [beer]

1. За мен по-доброто от обикновния (детски) фулфрейм е безогледалния ФФ такъв - няма огледалца, няма лостчета , пружинки - само един чист Pure FF сензор. Кога ще пускат първия такъв апарат да скачам направо на него[smilie18]

2. За какво развитие става на въпрос след като тук всички сме Гении на фотографията ...или почти всички[smilie18] Накъде повече да се развиваме и защо е нужно такова главоблъскане. Постигнал съм всичко като фотограф, сега искам да се развивам в друго направление - примерно като водопроводчик или мотокарист [smilie5]

Публикацията е редактирана (16-07-13 08:52)

Автор: quazimodo   
Дата:   16-07-13 09:00

Ами тогава не ти остава нищо друго освен да пуснеш тема в "БГ майстор"[cool].

Автор: victory13   
Дата:   16-07-13 09:01

чекайте да стане питащия де [smilie18] [beer] ... къде 2, 2 и нещо [cool]

Дата:   16-07-13 10:27

Отговорите са "Баш на място !"Благодаря [smilie24]
" Фулфрейм[cool] , но да чуем и други...

П.С Егаси - толкова ли е фрапираща разликата: Кропка - Цяла матрица ? Дето се вика - да се изкефи Човек от Голф, та на Мерцедес, Ауди или БМВ...не споменавам Хаселблад и Мамия, щото те са като Ферари, Ламбурджини, Бугати и прочее..

Публикацията е редактирана (16-07-13 10:34)

Автор: BonoVox   
Дата:   16-07-13 10:33

щом имаш излишни пари за фулфрейм, какво му мислиш - скачай! [smile]

тук някои хора само сънуват за фф, включая и мен [beer]

Автор: victory13   
Дата:   16-07-13 10:34

жив [cool]

направи един тур из базара, харесай си нещо... поснимай... ако си наред със себе си, надграждай, ако не, разкарвай [beer] [shtrak]

Автор: compur   
Дата:   16-07-13 10:39

да не забравиш - продаването е с 30% - 50% от себестойността и [smilie3]

Дата:   16-07-13 10:41

Публикацията е редактирана (16-07-13 11:10)

Дата:   16-07-13 11:28

Значи лично на мен като фотограф ми е през **** дали с ФФ или някъв джисием с дупка на гърба ще снимам - резултата е един и същ........
ШЕДѝОВЪР [smilie18]

Автор: sky-fan   
Дата:   16-07-13 11:33

Много зависи какво снимаш. Ако е продуктова фотография или репортажна, както и в студио няма да видиш голяма разлика. Разлика ще видиш в цветовете, динамиката в картинката + разлика в детайла, особенно в сенките. Като минус аз отчитам, че иска доста по-високи скоростти за хубава снимка, спрямо кропка.

Автор: uri64   
Дата:   16-07-13 11:44

ко изборът е между фф и кропка и има бюджет за фф - тогава фф без колебание...но после пак става трудно щото има фф и фф...

Дата:   16-07-13 11:57

За мен като профи-фотограф избора на ФФ е един - Hasselblad H3D ако ви говори и сте чували това име. Страхотно изглежда висящ на закачалката[smilie18] Инак не е ли Медиум формат (нещо като Hasselblad H5D) не ми го фали като за фотографска работа. Или Медиум или нищо [smilie25]

Дата:   16-07-13 12:16

"Sassho" - Хаселблата го забравяме, щото е кисело Гроздето.., ма Сони са върха - нали?

Публикацията е редактирана (16-07-13 12:17)

Автор: M_D   
Дата:   16-07-13 12:20

Е да беше написал какво ще снимаш. :) Кроп камерата има два основни плюса - размер и по-лесно постигане на дълбок ДОФ.

Дата:   16-07-13 12:31

Какво ще снимам...Шедьоври [smilie5]
Барем некой сподели минах от Канон с 2-3 цифри - на Едноцифрен ( мъка.... ) или Никон от 4-ри цифрен на 3, или 1-цифрен - пак мъка..., щото са тежки, а и се оплакват някои - този статив 2,4кг и обектива кило и сто - да бяха по-леки, щото ги мъкна из баирите и ми скъсаааха нервите....

Автор: kvakioh   
Дата:   16-07-13 13:02

Аз имам 1д марк 2н и 600д, според мен ФФ или кроп 1.3 е по-добре, но изисква по-скъпи обективи. Или компромиси. 1д марк 2Н е 1300грама с по-мощна батерия, Токина 28-70/2.8 е 700гр, цялото е 2кг. Чувството и красотата нямат значение кила и цена. Макар че двете неща в комбинация са под 700 евро...
Иначе за Никоните, там мисля че е по-лесно. Или пък не точно, защото с тия големи матрици по 24 и повече Мпикс нещата пак изискват скъпите обективи.
За безогледалките...от натрупания опит 10 дни с четирибуквен апарат от четирибуквена марка, специално съм разочарован от това, което показва. Единствено предимство, ама точно единствено, е размерът. Но и там като видя един широк обектив от 600 евро и нагоре широк и стана- Айде забрави... И недостатъчна картинка като красота, динамика и дълбочина. Поне от личен опит мога да го кажа, не съм пробвал безогледалки преди...Може би ще пробвам скоро някоя друга камерка.
Ако има реална и точна възможност финансова за ФФ тяло, и поне 3 обектива- широк, светъл зуум и някакъв теле 70-200, пак светъл, нищо не може да ги замени. Само нещо по-скъпо и голямо като формат.

Дата:   16-07-13 13:26

Ама то Hasselblad не бяха ли някаква дъщерна фирма дали на Sony дали на Sony Ericsson? В смисъл че и да има, няма голяма разлика [smilie5]
Ами не знам - фотографията иска жертви и това че един фотоапарат + обектива ще е 5-6 кила не трябва да те притеснява. Като бях на твоите години и дередже за себе си реших проблема така:

1. Купих си някаква Мамиа ли , Мумиа ли беше - абе най-доброто което имаше на пазара по Татово време за да елиминирам дилемите дали съм на прав път и с подходящата техника.

2. След което цялото ми внимание и мисловна дейност бяха свързани с това Какво , Как , Къде и Кога да бъде заснето. Обмислях Композиция , Ракурси , Преспектива , Светлина , DOF , POV и те такива дреболии.

3.Накрая стигнах до тук да пиша простотии [smilie18] [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »