Автор: mcnicko
Дата: 17-06-13 21:28
Мисля така, понеже точно по същия начин, по който си играеш с химикалите за да свършиш всичката работа по създаването на кадъра, точно по същия начин си играе и човек със софтуера после. И понякога това също отнема часове и си изцяло вътре в процеса по създаването на твоя си кадър.
Едно смъкване на компа с една бърза корекция на контраста и левълса е еквивалента на това да си дадеш филма да ти го проявят в близкото фото, после да ти го сканират или копират и да ти го предадат в завършен вид.
Човек може да бъде еднакво въвлечен в процеса по създаването на кадъра си, без значение носителя на който е сниман.
Такова изказване идва обикновено от човек, на който не му се занимава да се опита да направи свястна обработка на снимките си и не му се учат техники и похвати във фотошоп поради насъдена носталгия по филмовото време. Да не си помисли някой, че се мисля за велик, напротив - уча се с всеки изминал ден и имам желание да се развивам, но филма вече не е това което беше и никога няма да бъде... Знам, че ще се появи някой форумен гений, който снима само на филм, щото е по-арт или по някаква друга причина и нямам намерение да оспорвам вижданията му, ако си харесва повече произведенията - да снима на воля. За мен лично снимането на филм е единствено и само едно удоволствие за свободното време и за хора с носталгия към миналото.
П.С. Нека не се приема лично, това е просто моето виждане над нещата като цяло Пак казвам, и аз снимам на филм и не само на дигиталка, просто понякоа се преувеличава с това "въвличане" в процеса и изказванията от типа "едно време като беше на филм, знаеш ли как го правихме"... грънци...
Публикацията е редактирана (17-06-13 21:33)
|
|