Автор: krist
Дата: 07-06-13 11:37
Хехе, didesignbg, тъкмо се чудех ще се включиш ли Първо за Никор 17-35/ф2.8 - виждал съм кадри с него с Фуджи С5, които ме разбиха като острота, но е много скъп нов и не се продава по нашите ширини. 18-35 преди месец, като прочетох за него за пръв път, бях убеден, че това е моето стъкло, но после нещо семплите във фотозоната не ме убедиха. Сега обаче ги гледах пак, и пак съм на мнение, че това е наистина моето стъкло - малко, леко, остро, с малко винетиране и аберации, и умерено количество кривене. Качеството на изработка сигурно няма да е впечатляващо, но дето се вика, при тая цена човек може на всеки 2-3 години да продава стария за 1/2-2/3 от цената и да си купува нов Единственият му кусур е, че още го няма в БГ, а на мен ми трябва ВЕДНАГА! Токината уви, колкото и да я харесвам заради добре коригираното кривене, не става в краищата и в ъглите - има едно много гадно размазване все едно е снимано с дифузионен филтър, има и кома и дебело абериране и т.н. Самянг 24/ф3.5 е интересен, но ако ще е Самянг, по-скоро бих избрал 24/ф1.4 + 35/ф1.4 в началото, и по-натам евентуално 14, но май по-добре да си взема Никорчето 18-35 Г + по-натам Самянг 14/2.8
Публикацията е редактирана (07-06-13 11:39)
|
|