Автор: borissov
Дата: 16-05-13 01:55
langel: ами аз май отговорих в предния ми пост, то е все едно да ме питаш кое е по-важно - обективът или картата памет :) пробвал съм какви ли не сетъпи и това е единственото, което върши работа за сериозен ретуш в преносим вариант, няма друг лаптоп с подобна матрица - тези с по-"специалните" дисплеи (ретината, някъв дел и леново има също) залагат на резолюция или силен контраст и подсветка - първото сравнително маловажно (от един момент нагоре) а второто адски противопоказно. Изискванията ми бяха 97-100% AdobeRGB в 15 инча и 180 градуса зрително поле (или както там се казва, абе да не се променя от различните ъгли на гледане), и друго просто нямаше когато проучвах, може последната половин година да е излезнало нещо. А имам слабост към НР откакто ползвам външен 24" HP Dreamcolor, вече 3-4 години и съм адски доволен, сега го закачам когато не съм в движение (друго си е на голямо и с два монитора), но цветопредаването е абсолютно еднакво и при двата, само лаптопският е една милимунда по-контрастен. За калибровка - HP Dreamcolor Calibrating Solution (май има нов модел, трябва да погледна, аз съм с предния, пригоден i1 с НР-ски фърмуеър), така всичко е една марка и сработва заедно безотказно. Трябва да почна да им искам кинти за реклама, пфу. Яд ме е, че дремят и не си рекламират продуктите, щото не се сещам друга марка да предлага подобен интегриран комплект (лаптоп, монитор и калибратор) за фото и видео-хора.
sky-fan: точно 3 кг и няма ограниченията на мака. ползвал съм и двата един до друг и съм преценил кой ми покрива нуждите - 77% vs 114% покритие на AdobeRGB някакси обезмисля дискусията. може твоите нужди да са по-различни и да ти трябва висока резолюция и силен контраст вместо вярно цветопредаване.
Brutalis: за съжаление не знам дали може да се види някъде; дистрибуторът ми внася с dreamcolor матрица само по поръчка, чаках го около месец. мисля, че има доста ревюта в нета, също и видео сравнения с ретина дисплеите.
Публикацията е редактирана (16-05-13 02:17)
|
|