Автор: icarus
Дата: 29-03-13 23:17
Здравейте,
трябва да се купува тяло и стартов обектив от базара. Цел - подарък за начинаещ (малкопрактикувал) фото-фен, студент, бъдещ дизайнер. На 19 години. Бюджет около 650 лв. Критерии - добро тяло с повече изнесени настройки, възможност за добавяне на ръчнофокусни обективи и / или нормални такива на достъпни цени от базара. Ще се снима предимно с ръчни настройки, ще се доокомплектова с обективи втора ръка ...
Колебая се между следните неща :
Пентакс К20Д (ползвам го от години) с китовия 18-55 и ръчен 50 мм. Плюсове - мога да показвам на младежа кое и как. Стари обективи на смешни цени. Ръчни настройки. Стабилизация. Минуси - по-новите обективи са по-малко разпространени.
Сони А700 (има обява за около 650 лв) с някаква Минолта обектив. Системата не я познавам, за това тяло има доста добри отзиви. Плюсове и минуси - очаквам мнения.
Сони А350 + 18-70 китов. Системата не я познавам, за това тяло има противоречиви отзиви. Плюсове и минуси - очаквам мнения.
Канон 40Д с китов 18-50 (или 55, пиша по спомен). Плюсове - доста бърз фокус, за разлика от Пентакс-а, има обективи в базара. Минуси - очаквам мнения.
Никон Д80 + китов 18-55. За Д90 явно средствата няма да стигнат. Плюсове - мотор в тялото, обективи се намират като при Канон, много положителни отзиви. Минуси - сигурно има ...
Изобщо, ако ви се наложи да препоръчате и се поставите на мое място, кое бихте избрали?
Повтарям, имам лични пристрастия към Пентакс, затова събирам всякакви мнения. Срокът ми е до сряда, 3-и април.
Ако някой ще ми предлага техника, моля, на лични.
Благодаря предварително и весели събота и неделя !
|
|