Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sony nex 3 или Canon 550D
Автор: alek200   
Дата:   04-03-13 18:52

Здравейте,ще си взимам нов апарат за да снимам освен снимки и HD видео. Намерих един чисто нов SONY NEXC3KB с (Обектив SEL1855 за 600 лв. с 2 години гаранция. Обаче забелязах че сонито е само 720p а Canon 550D до колко разбрах е Full HD или бъркам.
Кажете кое си заслужава повече спрямо парите и как вървят втора употреба и Sony 3 и Canon 550D за да знам да не ме излъжат с парите (говоря за втората употреба апарат + батерии и обектив и т.н.)Бюджета ми е между 600-700 лв. макс

Благодаря.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony nex 3 или Canon 550D
Автор: Pavlov   
Дата:   04-03-13 20:08

Не съм виждал досега да се продава 550D с обектив за под 700 лв, така че - изборът е ясен.

Автор: hotsnail   
Дата:   04-03-13 20:57

Виж ако не си снимал с апрат с голям сензор не му мисли.

3-ка евтина и си снимай. Ако искаш 1080p видео виж за НЕКС-F3. Сега вървят разни промоции. 799 мисля че е нов, ама много вероятно до седмица две да има по-агресивни цени.

След около месец в магазините ще има NEX-3n най-новия за 999 лева. Последния си има предимства, особено ако ти е пръв апарат. Долу има линк към ревю на буългарски

http://photocafe.pro/sony-nex-3n/

В общи линии некс-а е много напред от доста стария модел на канон.

Дата:   05-03-13 09:17

Много благодаря и на двамата.

Ами ако трябва да избирам между
Чисто нов Sony NEX C3 или Canon 500D на 2 години кое е по-добре да избера ако кажем,че цените им са много близки ?

П.п. и моля дайте някакви цифри да не ме излъжат благодаря!

П.П.2 Много важен въпрос като снимка продължително като накъсва клиповете през колко време го прави и последователно ли снима или докато затваря клипа не снима за няколко секунди. Питам понеже имах една камера която на всеки 4 GB правеше нов файл на паметта и се губеха по 5-6 секунди, понеже ми трябва да снимам едни аматьорски представления в които не мога да си позволя да губя секунди между клиповете ако ме разбирате.

Публикацията е редактирана (05-03-13 09:33)

Дата:   05-03-13 09:33

Чисто нов Sony NEX C3 с китовия 18-55 последно се продаваше в магазина за 399 лв. Прецени си 600 дали е изгодно :) . Иначе, ако е за видео, ми се струва по-подходящ от 500D. Само че изборът на обективи е по-ограничен, освен ако не те кефи да снимаш с разни стари ръчнофокусни.
На твое място бих помислил и за Nikon D3100. Мисля, че с 18-55 VR може да се вмести в бюджета ти.

ПП. За накъсването на клиповете - погледни в ревютата на моделите, там пише.

Публикацията е редактирана (05-03-13 09:46)

Дата:   05-03-13 09:51

Добре, ще помисля а в кои магазин се е продавал за 400 лв. рових из гугъл ама нищо не излиза Sony NEX C3.
Благодаря за помощта.

Автор: batzas   
Дата:   05-03-13 10:07

Pavlov написа:

> Чисто нов Sony NEX C3 с китовия 18-55
> последно се продаваше в магазина
> за 399 лв. Прецени си 600 дали е
> изгодно :)
Покажи ми къде се продават, ще отида да си взема още 1.
Това че СониЦентър са продали 1 бройка на тази цена, не означава че се "продават" за толкова.

Автор: JohnyWalker   
Дата:   05-03-13 10:08

Nex C3, не знам да се продава вече, но Ф3 го има за 799лв.

Относно накъсването, мисля че всички снимат максимално 30 мин, това е по ЕУ стандарт, над 30 мин се води видео камера и таксите са по големи. Между 2 клипа има около 5сек пауза.
Имай предвид че Нексовете прегряват и когато това стане, най-добре да имаш друг охладен под ръка :)
Аз лично записвам на по-ниски настройки и отварям леко дисплея, това помага. Но според мен зависи и от други фактори.
В интернет съм виждал някакви опити за допълнително пасивно/активно охлаждане. Но мисля че вече се вкарваш в филм, по добре VG900 [shtrak]

Автор: batzas   
Дата:   05-03-13 10:12

Жони, Много добре го написа.

Дата:   05-03-13 11:05

batzas написа:

> Покажи ми къде се продават, ще
> отида да си взема още 1.
> Това че СониЦентър са продали 1
> бройка на тази цена, не означава че
> се "продават" за толкова.

Покажи ми къде съм написал, че в момента се продават за толкова. Това вече не е актуален модел, и е изчерпан.

Дата:   06-03-13 10:34

Така и не разбрах за колко да се пазаря с онзи дето продава чисто нов (на 2 седмици) Sony nex c3 ?

Дата:   06-03-13 13:19

В този сайт е 688 лв. това не си ли е далавера някой ползвал ли е този сайт ?
Sony NEX-5NK, 16.2MP, 3.0 LCD + 18-55mm
http://www.gogo-bg.net/sony-nex5nk-162mp-1855mm-p-6556.html

Автор: toc   
Дата:   06-03-13 21:10

Цената за 5N е много добра, но си мисля, че със сигурност няма да могат да ти го доставят /нищо че пише - по заявка/ [smile]

Автор: ittv   
Дата:   07-03-13 07:19

Съгласен съм с JohnyWalker най-обективното мнение без да спестява подробности, да Нексовете наистина прегряват и може да се наиграеш, не мога да твърдя за най-новите модели, може да са го отстранили като дефект, но аз лятото с едно Sony NEX 7n се видях в чудо, по-дълъг клип от 2-3 мин не мога да направя, прегрява си и това е.
Ако ти е предимно за клипове, аз бих се насочил към видео камера направо, ако държиш да е фотоапарат, погледни и никоните, те имат предимство пред канон, че имат автофокус докато снимаш видео.

Успех :)

Автор: hotsnail   
Дата:   07-03-13 08:31

ittv не може да се каже че нещата дето си написал са смислени или истина.

с NEX-7n се видя в чудо....преди година....добре. Явно от Сони са те чули и за 7n слуховете поне са че няма да има проблеми с прегряване, когато го пуснат след няколко месеца или догодина.

имам NEX-7 от повече от година и да загрява на видео. За снимки никога не е било проблем. Не знам от какво зависи на статив с голям обектив (70-400) в 42-44 градусова жега на авиошоу наснимах около час и нещо видео от парчета по 10-тина минутки с паузи по няколко секунди и не прегря. За сметка на това ако го оставя на масата в къщи да снима стената прегрява за под 10 минути.

Имам и NEX -5 с него до 10-тина минутки клипове никога не съм имал грижа, а по-дълго не ми е било интересно да снимам.

ПП А автофокус при видео имат само Алфите на Сони и то само на отворена бленда - наистина са добри. Никонския АФ (поне на Д600) е неизползваем по време на видео. То и този на некс и ПЕН или Панасоник макар да са доста пъти по-добри пак са неприятни във видео - леко подминават обекта, после се връщат и заключват.

Публикацията е редактирана (07-03-13 08:38)

Автор: ittv   
Дата:   08-03-13 17:19

hotsnail ти какво имаш и как снимаш и сони колко са велики съм го чувал, не виждам какво толкова лично го приемаш, все едно работиш за тях. Аз изказвам гледна точка от мой опит. Или трябва да взема апарата да ти го дам да видим кое е смислено или истина, не виждам какво толкова се дървиш все едно си на комисионна в Сони, форумен трол като теб рядко се вижда, ако трябва да съм откровен, де що се изпише Сони и ти веднага изкачаш с "компетентно мнение"
Не съм фанатик или привърженик на определена марка, снимам си с каквото ми е кеф и както ми е кеф и това на каква жега ти си снимал слабо ме интересува. Или искаш да кажеш, че като напишеш sony nex overheating в google всичките намерени резултати (~113 000) са лъжливи или не са смислени...
Може да престанеш да се изказваш толкова фанатизирано на тема Сони, че ставаш смешен, де що е Сони не може да има дефект и работи безупречно, еми техника е мамка му, нормално е да има проблеми и косури, всяка една марка си ги има...
И къде казвам по-горе, че става въпрос за снимки, аз до колкото мога да чета и разбирам чист български съм дал мнение относно видео, защото е част от въпроса на човека в първия пост, или викаш дай да си пишем, колкото да не заспим, а какво точно казваме или се опитаме да кажем няма значение

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »