Автор: madtiger
Дата: 21-12-12 20:49
Така набързо за проблема. Преди 2 дни с колега тук се уговорихме да ми прати въпросния обектив, а именно Canon EF 24-70 2.8L Той е сигурен, че обектива е перфектен, взех го от куриера, пробвам го на тялото ми - 5D и когато се опитвам да фокусирам, обектива се чуди върти напред назад и фокусира след 5 секунди примерно или въопще не иска да застава на фокус. Натискам полу-спусък, застава във някъква позиция и не мърда, докато не натисна отново и отново.. А на някои от пътите при потвърждението и звука от апарата, обектива си беше яко не на фокус.
Колегата каза, че било от тялото ми, прибрах се, сложих някъкъв стар Канонски обектив 28-80 с автофокус и обектива си фокусираше като мълния и всеки път дори и на лоша светлина, нищо че е без USM като горепосочения. Баща ми пък даде мнение, че може да е от студа, като е седял по колите на куриера 2 дни. Тъй като го пробвах малко след като го доставиха - около 40 мин. Моля дайте мнение от какво може да е.
До сега на тялото ми съм му слагал доста обективи и съм нямал този проблем, освен на едно 17-40 4L но много много рядко и не чак така изразен.
|
|