Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Така набързо за проблема. Преди 2 дни с колега тук се уговорихме да ми прати въпросния обектив, а именно Canon EF 24-70 2.8L Той е сигурен, че обектива е перфектен, взех го от куриера, пробвам го на тялото ми - 5D и когато се опитвам да фокусирам, обектива се чуди върти напред назад и фокусира след 5 секунди примерно или въопще не иска да застава на фокус. Натискам полу-спусък, застава във някъква позиция и не мърда, докато не натисна отново и отново.. А на някои от пътите при потвърждението и звука от апарата, обектива си беше яко не на фокус.
Колегата каза, че било от тялото ми, прибрах се, сложих някъкъв стар Канонски обектив 28-80 с автофокус и обектива си фокусираше като мълния и всеки път дори и на лоша светлина, нищо че е без USM като горепосочения. Баща ми пък даде мнение, че може да е от студа, като е седял по колите на куриера 2 дни. Тъй като го пробвах малко след като го доставиха - около 40 мин. Моля дайте мнение от какво може да е.
До сега на тялото ми съм му слагал доста обективи и съм нямал този проблем, освен на едно 17-40 4L но много много рядко и не чак така изразен.
Аз и още 2-3ма познати имаме проблем с комбинация 5дмк2 и 24-70... като го сложа на друг апарат - цепи косъма за секунда, връщам на 5д-то и мъчи няколко секунди ... даже някой път не се и пробва да фокусира..
може и да не е от обектива... но незнам къде е проблема, пробвал съм 3 бройки на моето 5д и 2 от тях имаха проблем (1ната е моя)
Аз също имах аналогичен проблем, не чак толкова изразен, тъй като го правеше когато му скимне. Оказа се че проблема е в тягата на мотора на обектива, което било често срещано явление при 24-70.
След ремонт при Зентекс нещата заспаха, от тогава не съм имал проблем с търсенето на фокус.
Ремонта ми струваше 90лв.
24-70 F2.8L, е много здрав обектив, така че не се притеснявай, занеси го на Зентекс и ще се оправят нещата.
Ами колегата явно се е пробвал и на друг да го даде.. Но човека му го е върнал до колкото разбрах от продавача.. Питах го защо му го е върнал, не ми отговори. Аз разбира се че не го взех след този проблем във офиса на куриера.. Въпреки че малко некоректно се отнесе не искам да го петня,, може и нещо апарата да не съвпада с обектива. Макар че тялото ми рботи перфектно със всеки един друг.. Просто внимавайте като купувате въпросни обективи и ги пробвайте щателно.. Това е. Явно си е от него.