Автор: e.StaneV
Дата: 03-12-12 18:15
За прърви път като видях безогледалките на Никон умрях от смях. Как могат да сложат толкова малка матрица и напълно ги отрекох с оглед на алтернативите на Оли, Сони и т.н. Наскоро си играх с J1 и съм меко казано впечатлен от този мъник. Страхотна машинка, много солидно направена, страхотен АФ, вграден интервалометър, Slowmotion клип, 1080 видео, впечатляваща динамика за такъв сензор. От роу на няколко стопа преекспониран кадър (почти бял) възтанових абсолютно всичко. Обективите са много компактни и евтини, всички са по 300 лева за разлика от тези за Некс, Самсунг, Оли и т.н.(поне за сега).
Въобще за мен като ДСЛР притежател, този тип безогледалка за всеки ден върши по-смисленна работа, като заместител на скъпите хай-енд сапунери, но не и на ДСЛ системата като цяло. Страхотна мини система за травъл фотография, улична фотография (хората дори няма да те забележат) планинарстване с големите раници по баирите и т.н.
Некс са страхотни, но от 5/6 нагоре с подходящите обективи. Ще ме спечелят като алтернатива на ДСЛ, само когато направят ФФ безогледалка.
|
|