Автор: tzl
Дата: 12-11-12 15:17
@oriont - Да, препоръчвам да дадеш повече пари за качествен ND, отколкото за светкавици с HSS. Имай предвид, че най-вероятно трябва да си купиш 2 ND филтъра, за да можеш да ги ползваш и в комбинация.
При снимане с HSS мощността намалява няколко пъти и трябва да имаш няколко HSS светкавици, за да получиш определена мощност. Това ще те вкара в повече разходи, отколкото ако си купиш няколко, които не поддържат HSS, качествени ND филтри и снимаш с тях.
Ако искаш да снимаш и action на 2.8 на висока скорост, е вече друго нещо. Тогава си прецени дали този мерак оправдава даването на толкова много пари за такъв кадър, особено ако не ти го плаща никой. Под "такъв" имам предвид action + 2.8 + нужда от висока скорост. А ако някой ти плаща кадъра, прецени дали в бюджета ще се вместиш да ползваш осветление с HSS или постоянно осветление. А ако снимаш такива неща, за да си изкарваш хляба с тях, ще прецениш кое ще ти е най-подходящо — дали да си купиш X светкавици с HSS, за да ти вършат работа при снимане на разнообразни сцени, или генератор и постоянно осветление.
ПП: Колеги ми обърнаха внимание, че не съм писал за скоростта на импулса. Така е, но не смятам, че дискусията се отнася към такъв детайл.
Публикацията е редактирана (12-11-12 16:49)
|
|