Автор: lil
Дата: 02-10-12 13:18
Здравейте!
От доста време снимам с Canon PowerShot S5 IS, доволен съм и за моите скромни възможности върши работа. И точно когато мислех, че ще премина на СЛР приоритетите ми се смениха, големия зум не ми е вече задължителен и тъй като често си правя преходи с колело моя Канон ми идва твърде голям, особено с калъфа заема сигурно 1/3 от велораницата. Теглото също е важно но не фатално.
Първо да кажа, че изчетох каквото намерих във форума относно компактните фотоапарати...(форума не се е променил много откакто се регнах за да се образовам малко на тема цифрови апарати- яко Уевски срещу ЦСКА)
От това, което питах и четох като първи избор ми се наби Olympus XZ, обаче този фотоапарат е малко осакатен откъм видео а съм свикнал с моя Канон да имам хубаво видео с добро времетраене. Естествено разглеждах подробно и Canon S100/110 но олито ме поблазни с обектива си и като цяло по добрите си качества(прегледах и dpreview). Не държа чак на такава компактност като на Canon S100 дори може и да ми пречи малко с моите лапи не че е и минус де. Видях, че тук много хвалите Sony DSC, но то вече ми идва прескъпо дори и нещо отвън да го взема, та и цената ми е от значение.
Основния ми въпрос е дали по базовите компактни камери със сменяем обектив (от типа на Olympus PEN) са толкова по добри от изброените горе за да жертвам малко по неудобния заради обектива размер!?. В един магазин много ми хвалиха Nikon J, но не намерих никакви отзиви за него иначе цената му е добра,може ли да споделите нещо за тази камера? И другия вариант Olympus PEN? Как са един до друг тези апаратчета?
Canon S110 стои като вариант разбира се, снимам предимно пейзажчета от пътувания, хора, обичайните неща, но често и спорт.
|
|