Автор: krist
Дата: 11-10-12 11:08
Tолкова широко не ми трябва - предпочитам нещо, което стига поне до 20, а по-добре до 24 нагоре и да криви минимално, като едновременно позволява филтри, с желателно по-малък диаметър. Dнес като се събудих, започнах отново да си мисля за Сигма 12-24 II, която в момента е с 200 кинта надолу в Павилиона. Ако можеха да и се монтират филтри заедно със сенника, просто не бих я мислил повече, въпреки че ми е на ръба на бюджета и заедно с филтрите ще го надхвърли доста, ама тоя момент с филтрите ме разколебава.. Сигма 10-20 II изглежда също доста права в диапазона, който ме интересува, но не знам дали горната граница от 20 мм няма да ме ограничава малко защото планирам това да бъде обективът, който най-често да стои на апарата. Никор 10-24 изглежда също интересна опция - хем 10, хем 24, и изглежда доста прав и той в горния край, ма го няма в момента и не могат да ми кажат кога ще го има, а аз съм нетърпелииииииив Токината 12-24 като значително по-евтина е много примамлива, ама да не си скубя косите после, ако се наложи сервиз.. Сигмите в това отношение май са много по-удачни хем и с по-голямата гаранция, и с възможността за калибриране на фокуса.. Баси как никой не иска да каже нещо много гадно за някой от въпросните обективи, та да изпадне от класацията веднага!
П.П. Към обективи втора ръка, признавам, съм резервиран.. Не че е задължително да всички да не са в ред, ама знам ли.. Помня и темата на CyberGene от неотдавна.. Иначе в момента в базара май има един Никор 12-24 с гаранция на прилична цена в рамките на бюджета ми..
|
|