Автор: BirdOfPray
Дата: 09-10-12 12:02
@prisonbreak - С Канон. Оригинални мастила 5х22лв. = 110лв. > около 50 снимки 10х15см.
Крива ти е сметката много. НЕ знам как си го изчислил това 50 снимки, ама е много далеко от истината, МНОООГО !!!
То тази твоята сметка излиза, че само мастилото в снимката 10х15 ти идва 2,20 лв - което е грандиозен смях. Бъркаш бройката в пъти по-точно около 4-6 пъти повече снимки се печатат (в зависимост от модела принтер и неговата икономичност и от това колко бяло имаш в кадъра примерно). АКО печаташ например снимки с многоооо море или небе в тях, и ти свърши циана (и/или фотоциана) за 50 снимки - а останалите мастилници са изразходени на 10-15 процента това изобщо не означава, че тези 50 снимки са изразходили мастило за 110 лева ами примерно за 29. Слагаш ново синьо и пак печаташ :)
@mano - тези мастила на Про карт дето ги споменава Диляна са точно такива - не са тотален шит, и на приемлива цена дават горе долу някакви подобни, до доста близки цветове. Проблема при повечето такива заместители е че за разлика от оригиналните мастила наистина запушват дюзите и ако не печаташ поне няколко пъти в месеца, трябва да пускаш тестове, да продухваш с пробно печатане и изобщо главоболия. Аз с един принтер Canon Pixma ip6000D съм нямал грам запушване на дюза 4 години при следния режим на експлоатациа - печатам 3-4 месеца лятото с принтера ежедневно, после септември го хакам в кашона и го вадя чак другата година май месец. И си бачка без проблем с оригиналните мастила без нищо да му се е запущило. После имах неблагоразумието да го напълня със спринцовка със китайски заместители - от тези уж по-читавите и тогава за първи път разбрах защо някой се оплакват че им се запушвали дюзите - а аз все се чудех какво е това чудо. И започна едно печатане - липса на даден цвят, пак печатана.. продухване... и изобщо Мъъка. А като несъобразих по миналата година и да взема да оставя с мастилници пълни със такива мастила и да го прибера - ела да видиш след 2 месеца като реших да изпечатам няколко обложки за дискове каква мъка беше да го подкарам изобщо да печата. ТАКА че сам си прецени.. МОЯ Съвет е ако вземеш канон - само с оригинални мастила. А АКО решиш да ползваш заместители - запази си един комплект неизпразнени мастилници с оригинални мастила и ако няма да го ползваш дълго време преди да го зарежеш - слагаш оригиналните мастила, печаташ нещо да се прокарат по пътищата боклуците и го оставяш така, ако не искаш ядове после... А че цената на оригиналните е МАМАТА СИ ЕБАЛА - е верно.
Аз пролетта ходих в техно-маркет за нещо друго - и ВИКАМ Я да видя тука как са цените - гледам на щанда с мастилата за канон, пък то им останали някакви единични бройки мастилници за различни принтери. Явно са решили да разчистват нещо и бяха яко намалили наред - всичките по 9 лева бройката (даже май не бяха с изтекъл срок на годност). Взех си за моя принтер към 6-7 различни цвята по 1-2 броя (на практика май всичките ги изкупих от този модел). А за една позната и купих пък още по-голям бонус - нейния принтер е по-елементарен е само с две мастилници - черна и 3-цветна YMC. Та купих за 2х9 лева два комплекта - всеки със две трицветни глави вътре + бонус 100 лисчета фотохартия за 10х15 към двата. Ползва си ги и ме благославя, щото иначе цената на този комплект беше 63, после намалена на 49 лева - а аз ги взех за по 9 :)
@dil_stil - ти кажи за "денонощно слънце" - не се разсейвай
|
|