Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Процесор за видео обработка
Автор: smoothjazz   
Дата:   05-09-12 12:41

Здравейте! Кой процесор би бил по-удачен за видео обработка :

Този или Този

Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Процесор за видео обработка
Автор: jrr   
Дата:   05-09-12 12:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   05-09-12 12:59

Ааа явно има някакъв проблем ... Става въпрос за Intel Xeon 1235

Автор: didesignbg   
Дата:   05-09-12 13:05

Без да посочиш конкретен софтуер е на сляпо, но 3570 е по-удачният за мен. Особено пък 3570К ;)

Дата:   05-09-12 13:07

AE и Adobe Premiere , 3570K е прекрасен особено след клок... но няма да мога да отделя пари за хубаво охлаждане и захранваше в момента :)

Автор: fototo   
Дата:   05-09-12 13:15

Аз съм с този плюс 16 gb рам
и си работя без проблем
http://ark.intel.com/products/52207/Intel-Core-i5-2400-Processor-6M-Cache-up-to-3_40-GHz

Дата:   05-09-12 13:18

Ти сега отдели за К-то, пък после ще му дойде времето и за охлаждане.
Предполагам ксеона ще що слагаш на обикновено дъно?
Айвито ще ти предложи по-ниска консумация и много стабилна еднонишкова производителност. Ксеона предполагам те блазни с името, но той си е санди с ХТ и ЕСС, но ЕСС няма да работи на несървърно дъно. ХТ е хубаво, но пък процесора е с ниска честота и общо взето ще се изравнят с 3570 в многонишкови истории, а 3570 ще е по-бърз в еднонишковите. Бонус ще ти е по-ниската консумация на айвито.

Дата:   05-09-12 13:21

Ксеона ме грабва заради повечето кеш (8МБ срещу 6МБ при Айвито) , специално за видео обработка мисля че е от значение , иначе ще го забода на Asrock b75M pro

Дата:   05-09-12 13:49

Погледни си сравненията със софта който ползваш ксеона е 2600 с малко по-ниска честота, да кажем 5% е разликата им в честотите. От там можеш да добиеш доста добра реална представа. Не каза и на какви пари ще ги вземеш? Ксеона вероятно и ще е по-труден за купуване, надали някой държи наличност от него.

Дата:   05-09-12 13:51

Ксеона е около 470 лв , има го на доста места , 3570 излиза около 390 лв.

Дата:   05-09-12 14:10

Аз бих взел 3570К без да се замисля, при тези цени.

Дата:   05-09-12 14:13

Той иска Z77 дъно за да се клокне

Дата:   05-09-12 14:37

Хайде сега има и P67, Z68, Z75. Ще дадеш 20 долара повече но ще вземеш по-добро дъно.

Дата:   05-09-12 14:41

може и така да се случи :)

Автор: volkov61   
Дата:   05-09-12 23:49

Това зглобявам тези дни[beer]
Intel Core i7 2600 3,4 GHz
ASUS P8H61-M PRO Rev.3.0 Micro-ATX Intel Socket 1155
PALIT GeForce® GT 630 (2048MB DDR3)
HDD – 500Gb…
RAM – 8Gb -1333Mh

Автор: sakuraki   
Дата:   06-09-12 00:32

По - добре вземи 6670, това 630 е гадно и не съм сигурен на какво ще обработваш, но може да пуснеш хардуерното ускорение на видеото, а на 630гт едва ли ще е добро. И сложи рам с по - високи мегахерцове де, сега това и7 няма да го жалиш [smilie5]

Автор: imitev   
Дата:   06-09-12 01:04

На това дъно едва ли ще може да се клокне рамецът яката...

2 x DIMM, Max. 16GB, DDR3 1333/1066 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory

Дъно с вградено видео - персона нон грата...

Автор: hotsnail   
Дата:   06-09-12 01:26

Мисли и за видео картата. Модерните видео програми използват видео картите за мачкане на видео. Та нещо с 500 или 1000 куди ще ти свърши добра работа.

ПП Не съм виждал много програми да работят с АТИ....НВидия ти е решението. АТИ са малко екзотика.

Публикацията е редактирана (06-09-12 01:27)

Автор: nautiliusx   
Дата:   06-09-12 02:50

и двата са слаби .. аз съм на Intel Core i7 2600 3,4 GHz ..
плюс две видео карти GeForce GTX580 и 16 гига рам :)
и два от новите хардове по 1 терабайт :) доволен сам :)

Автор: stef7   
Дата:   06-09-12 11:01

И двата процесора са ОК за любителска видео обработка и според мен ще ти вършат работа ако не работиш с много големи клипове и не наслагваш прекалено много слоеве. Не вярвам да усетиш някаква драстична разлика. Бих предпочел и за себе си избрах 3770К, защото казват че повечето нишки вършели работа.

Това с овърклок и специални охлаждания според мен не си заслужава. 5-10% прираст я ги усетиш я не. Карам на stock честоти и охладителя на Интел и бих сложил по-добър охладител един ден само за да намаля до минимум шума на системата. Xeon 1235 e 4 ядра и 8 нишки, 3570К 4 ядра и 4 нишки. Според разбирачите повечето нишки имали значение и давали по-добър резултат. Това е предимството на Xeona. Той няма вградена графична карта обаче и следователно няма Quick Sync. Ако искаш да публикуваш видеото по интернет където не се гони върховно качество и резолюцията може да не е Full HD, Quick Sync може да ти спести маса време, защото е 3 до 5 пъти по-бърз при финалното рендиране от чисто софтуерното (процесорно) такова. Та според мен това е по-скоро решаващата точка при избора, ще ползваш ли Quick Sync или не.

Процесора е важен но не всичко за подобна система. Ако ще използваш Adobe Premiere CS6, задължително ти трябва NVidia графична карта с 1 Gb RAM (не по-малко от 1Гб!). За радост с хака може да се използват и по-евтинки такива, примерно около 150-200лв. NVidia картата ускорява хардуерно много от ефектите в Adobe Premiere CS5/6, color grading и купища други неща, помага много процеса да тече "мазно". Пусни едно търсене в Youtube за Mercury Playback Engine за да видиш за какво става въпрос. Подобно на Quick Sync също ускорява крайнотo рендиране, ако не гониш върховно качество.

Скоро ми се наложи да редактирам видео в движение извън къщи и ползвах от немай къде лаптоп който имаше процсесор i7-640LM (2 ядра 4 нишки 2.13Ghz Max Turbo 2.9Ghz генерация преди Sandy Bridge) и Intel вградена видео карта. Очаквах да е много зле и даже се притеснявах дали въобще ще ми свърши работа. Е с някои трикове и при положение че клиповете бяха до около 5 мин. се справи и не беше зле. Не така мазно като настолната ми система и с повечко чакане за финалния рендеринг но съвсем прилично.

Дата:   06-09-12 17:59

Няма да правя професионално клиповете , не гоня време или срокове ... това че трябва да изчакам още 20-30 минути рендеринг не ме притеснява.Знам че едно Куадро би свършило перфектна работа в Премиера но бюджета ми е доста ограничен и искам да постигна оптималния вариант.Мисля че ще се спра на варианта intel i5 3570 + 16 GB DDR3 1600 + 7750 (или нещо от типа).

Автор: stef7   
Дата:   06-09-12 19:24

Само че Adobe Premiere, не поддържа карти Radeon и няма да може да ползваш хардуерно ускорение на графичната карта. За Premiere Radeon просто не съществува. И с него и без него все тая, т.е. даваш си парите на вятъра.
NVidia не е задължително да е Quadro, има си хак и всяка що годе прилична карта от 140 лева нагоре ти дава същото хардуерно ускорение като Quadro. Примерно

това nVidia Palit GT440

или

nVidia Palit GT 640 който ти е на цената на Radeona/

Ето тук в подробности на хака:

http://www.studio1productions.com/Articles/PremiereCS5.htm

Автор: stoikovv666   
Дата:   06-09-12 19:52

А Radeon давали ускорение на CS6 ?

Автор: hotsnail   
Дата:   06-09-12 20:15

Хора NVidia вече написах. Дори CS6 да ти работи ако никой плъгин не работи пак у газта. То кодеци едвам се намират с поддръжка за АТИ. Не стават техните неща, просто са екзотика. Маса народ пише на CUDA директно и въобще не ебават за OpenCL и поддръжка за АТИ. Това е. DxO и то мисля не поддържа карти на АТИ.

Инак има гугъл и за CS6 е точно 10 секудни да намериш какви карти поддържа

http://helpx.adobe.com/photoshop/kb/photoshop-cs6-gpu-faq.html

Автор: nautiliusx   
Дата:   06-09-12 20:37

nVidia Palit GTX580, 3GB GDDR5, 384 bit, PCI-E 2.0, 2x DVI, HDMI, Display port
аз съм с две такива паралелно свързани .. препоръчвам ти този модел

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »