Автор: stef7
Дата: 06-09-12 11:01
И двата процесора са ОК за любителска видео обработка и според мен ще ти вършат работа ако не работиш с много големи клипове и не наслагваш прекалено много слоеве. Не вярвам да усетиш някаква драстична разлика. Бих предпочел и за себе си избрах 3770К, защото казват че повечето нишки вършели работа.
Това с овърклок и специални охлаждания според мен не си заслужава. 5-10% прираст я ги усетиш я не. Карам на stock честоти и охладителя на Интел и бих сложил по-добър охладител един ден само за да намаля до минимум шума на системата. Xeon 1235 e 4 ядра и 8 нишки, 3570К 4 ядра и 4 нишки. Според разбирачите повечето нишки имали значение и давали по-добър резултат. Това е предимството на Xeona. Той няма вградена графична карта обаче и следователно няма Quick Sync. Ако искаш да публикуваш видеото по интернет където не се гони върховно качество и резолюцията може да не е Full HD, Quick Sync може да ти спести маса време, защото е 3 до 5 пъти по-бърз при финалното рендиране от чисто софтуерното (процесорно) такова. Та според мен това е по-скоро решаващата точка при избора, ще ползваш ли Quick Sync или не.
Процесора е важен но не всичко за подобна система. Ако ще използваш Adobe Premiere CS6, задължително ти трябва NVidia графична карта с 1 Gb RAM (не по-малко от 1Гб!). За радост с хака може да се използват и по-евтинки такива, примерно около 150-200лв. NVidia картата ускорява хардуерно много от ефектите в Adobe Premiere CS5/6, color grading и купища други неща, помага много процеса да тече "мазно". Пусни едно търсене в Youtube за Mercury Playback Engine за да видиш за какво става въпрос. Подобно на Quick Sync също ускорява крайнотo рендиране, ако не гониш върховно качество.
Скоро ми се наложи да редактирам видео в движение извън къщи и ползвах от немай къде лаптоп който имаше процсесор i7-640LM (2 ядра 4 нишки 2.13Ghz Max Turbo 2.9Ghz генерация преди Sandy Bridge) и Intel вградена видео карта. Очаквах да е много зле и даже се притеснявах дали въобще ще ми свърши работа. Е с някои трикове и при положение че клиповете бяха до около 5 мин. се справи и не беше зле. Не така мазно като настолната ми система и с повечко чакане за финалния рендеринг но съвсем прилично.
|
|