Автор: mitku
Дата: 17-08-12 15:43
3D-то си става с всеки фотоапарат и с всеки обектив (според зависи какво се снима - аз най-лесно си го цепя направо с iPhone-а, пък и има камара софтуер за тази цел за него)... просто човек трябва да хване врътката как става. И главното е, че като се прави 3Д с един фотоапарат - трябва да се снимат статични неща, защото се правят 2 отделни във времето снимки. Важно е как и колко се мести апарата за 3Д-то и ако се кръстосва - зависи как се кръстосва. Абе като се позанимава малко човек и му хваща цаката.
Аз лично за себе си като практически насоки съм установил докато съм пробвал 3Д, че преместването на апарата трябва да е МАЛКО (да кажем колкото е разстоянието между очите) и ако се кръстосва (завърта), пресечената точка е най-добре да е някъде в заден план. Защото в противен случай особено със синьо-червени очила и/или ако се снимат близки обекти се получава голямо разместване между левия и десния образ и започва да се размазва и да не се вижда добре 3Д-то защото филтрите не могат достатъчно добре да го разделят.
Даже по едно време много се бях замислил за ТОВА, че с подобно "нещо" се избягват някои ограничения - може да се снимат и сравнително подвижни обекти, че и 3Д клипове и т.н... но се отказах, че все пак парите не са малко само за начесване на крастата, а гледах и отзивите за него, които не са много ласкави.
Публикацията е редактирана (17-08-12 15:45)
|
|