Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 NEX F3 - 74% от ДПР
Автор: hotsnail   
Дата:   17-08-12 00:56

http://www.dpreview.com/reviews/sony-alpha-nex-f3

Това дето се зарежда с USB е супер. Иначе е като хибрид между 5n и 7.

Май е най-доброто за парите си.

Отговори на това съобщение
 Re: NEX F3 - 74% от ДПР
Автор: bgprinter   
Дата:   17-08-12 02:27

hotsnail, да те питам - с кой РОУ конвертер най-добре се понасят Сони Нексовете. Този собственият нещо не ме кефи много, има ли по-такива ?

И втори въпрос> някой пробвал ли е 3Д фотография да прави, ако да да разкаже надлъж и нашир за какво точно става дума. Макар да имам едни очила в къщи все още не съм си играл с това 3Д. Чудя се ако се отпечатат, ако изобщо е възможно, дали не може да се направи една изложба, на която да се раздават очила ... та такива мисли ми идват в главата.

Автор: mihajlov2   
Дата:   17-08-12 08:30

Според скромното ми мнение НЕКС-овете (поне моделите 3, 5, 5n, C3 и 7) се разбират прекрасно с Lighthroom 4.1, DXO Optics Pro Elite 7.2.3 и Capture One 6.3 и нагоре. Първите два конвертора имат и автоматична корекция на всякакви видове аберации с китаците на НЕКС-овете - 18-55 и 18-200. Май че и с 16/2.8.

Публикацията е редактирана (17-08-12 08:33)

Автор: mitku   
Дата:   17-08-12 09:32

Става F3-ката. Не е зле. [smilie24]

Ама C3-ката не виждам кой би си я купил. Хем няма нищо вградено и са орязали всичко, че и вградена светкавица няма (дето и телефоните имат вече), че и не може да включиш допълнителна даже. Евтино-евтино, ама то пък за нищо не става. [smilie23]

Автор: insofia.net   
Дата:   17-08-12 09:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: vanquished   
Дата:   17-08-12 09:51

Ами хайде да се появява някой iPhone .

Автор: insofia.net   
Дата:   17-08-12 09:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: CyberGene   
Дата:   17-08-12 10:06

Дата:   17-08-12 10:09

Автор: mugen   
Дата:   17-08-12 10:13

Автор: mitku
...., че и не може да включиш допълнителна даже.

C3 си идва със светкавица в кутията:

http://content.reviewed.com/products/15158/specs/6163/Sony-NEX-C3-REVIEW-FLASH.jpg

Дата:   17-08-12 10:13

И аз чакам ,но освен ОМ-д-Ем5 няма по-интересно ,за сега .

Сайб,защо не препоръча Самсунг ? Нали ползва ,пък не го препоръчваш ...

Публикацията е редактирана (17-08-12 10:15)

Дата:   17-08-12 10:15

Интересно, дали е имала предвид НЕКС плюс 18-55? А какво ли щеше да каже тогава за НЕКС плюс 18-200[smilie11]

Дата:   17-08-12 10:16

Е, така си е... тъпо е, но явно има хора, които си го харесват. Цитат от ДПР:

* Design annoyances: camera's size advantage lost when a lens is attached
[smilie5]

Докато е без обектив си е супер, но предимството му се губи като сложиш и обектив. [smilie18] [smilie18]

mugen написа:

> Автор: mitku
> ...., че и не може да включиш
> допълнителна даже.

>
>
>
>
> C3 си идва със светкавица в кутията:

Ахааа... е, значи не е чак толкоз зле. Не го бях забелязал това. И пак е тъпо на ентри-левъл сапунерка да няма вградена светкавица. [smilie8]

Публикацията е редактирана (17-08-12 10:18)

Автор: mugen   
Дата:   17-08-12 10:24

Нормално е F3 като е по-голямо отвсякъде да има място да му дабуфкат една изкачаща светкавица.

Дата:   17-08-12 10:25

Това е entry-level сапунерка ...[shtrak]

Дата:   17-08-12 10:43

То реално погледнато и Олимпусите не са цвете за мирисане с китаци. Ето пример на E-PL1 със свестен китак (Panasonic 14-45):

http://album.foto.ru:8080/photos/pr0/164690/1771118.jpg

С Олимпуския китак, който е разпънат в работно положение, ситуацията става още по-трагична. Така че разликите с Нексовете не са чак толкова големи. Обаче при м4/3 си имат прекрасни твърди обективчета. И палачинки. И гамата от обективи е ехе-хе-хе...

Публикацията е редактирана (17-08-12 10:44)

Дата:   17-08-12 10:55

Дата:   17-08-12 11:11

Явно е нямало интерес към предишните модели,което е жалко ,защото не са лоши, само надписа "Самсунг" дразни .

Автор: i7   
Дата:   17-08-12 11:33

От dpreview.com

Conclusion - Cons:
Consistently seems to underexpose by 1/3 or 2/3 stop

Дата:   17-08-12 11:59

bgprinter - lightroom използвам предимно, не че разбирам нещо. Имаше промоция и си го купих най-накрая. Много е готин и удобен, има функции за два монитора. Мисля, че и не само за НЕКС е може би най-удобния РОУ процесор (бавен е сравнен с DxO - Lightroom не ползва OpenCL/Cude). При НЕКС-овете по специфичното е, че имат хубав JPEG с много добра обработка на динамичния обхват. Това доста трудно се докарва в Lightroom или DxO. С DxO дори си писахме щото бях супер недоволен от софтуера им и те ми направиха един профил дето горе долу докарва нещата като апарата ама не съвсем. За специфични сцени с контрово осветление отвън става дума.

i7 това го има за всички нексове от 3 и 5 насам. Сравняват с олимпус и верно не са им еднакви експозициите. НЕКС-а мери с 1/3 стоп надолу от Олимпус. това как те притеснява? Има си компенсация.

mitku на всички нексове могат да се използват почти всякакви светкавици вече. Има преходници за ИСО обувка на сравнително ниска цена. Отделно всички нексове имат светкавица - вградена или в комплекта. Отделно има допълнителни светкавици на Сони. Специално със светкавиците не е проблем. За сега нексовете нямат нещо като CLS или на алфа системата за безжичен контрол (дори некс-7 не може да контролира групи светкавици със вградената мигалка, с 58-цата може и да става ама нямам 2-ра да пробвам).

Публикацията е редактирана (17-08-12 12:04)

Автор: bgprinter   
Дата:   17-08-12 14:16

Михайлов, Hotsnail , благодаря за отговорите, ще ги пробвам съответните конвертори.

Още един въпрос - някой пробвал ли е да прави 3Д фотографии, резултати, опити и т.н. ?[beer]

Дата:   17-08-12 15:01

Еми пробвах като си взех некс-5. Като снимане на панорама аам е малко по-капризен апарата т.е. трябва по внимателно да го въртиш.

Подобно на панормата подвижните обекти са проблем.

Иначе има ефект определено. Нямам 3д монитор и съм ги гледал със синьо червени очила и анимирани. Има програми дето ги визуализират 3д-тата оп много начини.

Ако имаш некс просто включвай на 3д и снимай. Ако имаш 3д телевизор с очила сигурно е кефещо да си гледкаш обемни пеизажи.

Мисля, че подобно на панорамите ти трябва обектив в диапазона 16-35мм (може би и малко по-широко ще стане). По-широките обективи много кривят и се получват разни артефакти при слепяването. С по-дълги обективи пък трудно се прави достатъчно стабилно движение и често стават грешки т.е. трябват много опити.

Дата:   17-08-12 15:43

3D-то си става с всеки фотоапарат и с всеки обектив (според зависи какво се снима - аз най-лесно си го цепя направо с iPhone-а, пък и има камара софтуер за тази цел за него)... просто човек трябва да хване врътката как става. И главното е, че като се прави 3Д с един фотоапарат - трябва да се снимат статични неща, защото се правят 2 отделни във времето снимки. Важно е как и колко се мести апарата за 3Д-то и ако се кръстосва - зависи как се кръстосва. Абе като се позанимава малко човек и му хваща цаката. [smilie7]
Аз лично за себе си като практически насоки съм установил докато съм пробвал 3Д, че преместването на апарата трябва да е МАЛКО (да кажем колкото е разстоянието между очите) и ако се кръстосва (завърта), пресечената точка е най-добре да е някъде в заден план. Защото в противен случай особено със синьо-червени очила и/или ако се снимат близки обекти се получава голямо разместване между левия и десния образ и започва да се размазва и да не се вижда добре 3Д-то защото филтрите не могат достатъчно добре да го разделят. [smilie3]
Даже по едно време много се бях замислил за ТОВА, че с подобно "нещо" се избягват някои ограничения - може да се снимат и сравнително подвижни обекти, че и 3Д клипове и т.н... но се отказах, че все пак парите не са малко само за начесване на крастата, а гледах и отзивите за него, които не са много ласкави. [smilie8]

Публикацията е редактирана (17-08-12 15:45)

Дата:   17-08-12 16:13

mitku със сони 3д-то става автоматично...просто го местиш апрата от ляво надясно и става 3д снимка. Апарата прави много бързо серия снимки и ги сглабя в едно 3д изображение.

Та защото го местиш на ръка с дълъг обектив е трудно. А с широките като сглабя многото кадри и понякога стават странни нещо при сглобките. Това 2-рото може би е само за панорами. При 16:9 може би няма проблем

Инак със ръчно сглабяне...много играчка. Става както и със всеки друг апарат. Ама с НЕКС ходиш с един джобен апарат и си прави 3д панорамки дето директно се отварят и са доста добри.

Публикацията е редактирана (17-08-12 16:14)

Автор: i7   
Дата:   17-08-12 16:13

hotsnail, Не ме притеснява. Струва ми се странно.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »