Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Съвет при избор на 2 фотоапарата за wildlife
Автор: sakuraki   
Дата:   15-08-12 14:07

Здравейте! Един приятел ме помоли да му помогна с избора за фотоапарат за wildlife снимки. До колкото разбрах излиза сутрин рано или вечер на смрачаване ще бъдят снимките. До сега е използвал сони а200, но автофокуса му е бил много бавен и изпускал доста хубави моменти. Та спря се той на никон д7000 и канон 60д, но никога не съм барал аз каноня и не мога да изкажа мнение. Предполагам като за начало ще взима 300м + 1.4 телеконвертор ако има някакво значение това.

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет при избор на 2 фотоапарата за wildlife
Автор: mugen   
Дата:   15-08-12 14:26

С какъв обектив е на a200-то [smile]

Дата:   15-08-12 14:32

Ами не съм на 100% сигурен, но мисля, че беше сигма 120-400 стабилизираната версия, не знам дали има изобщо друга де [smilie5].

Автор: LKanev   
Дата:   15-08-12 15:53

Най-тънко ще мине с Nikon D90 + Sigma 100-300/4 секънд хенд - около 2200лв макс. С 1.4 телеконвертор блендата скача на 5.6 и над ISO 800, ако не е през деня, ще му е доста трудно.

С а200 при такива светлинни условия ми е много интересно каква картинка е извадил.

Дата:   15-08-12 16:09

Ами да Ви кажа снимки видях само 3 4, но бяха снимани по обяд и горе долу бяха добре, но други, който са в полет или мърдат на високо исо сонито гасне. Той не ми е казал, че иска да мине тънко и затова разглеждаше фотоапарати от този клас, но се спря на д7000 и 60д.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   15-08-12 19:11

Ами без да съм компетентен по темата, само бих ти подсказал едно разсъждение - ако ще снима (принципно) със същата тази Сигма, дали с много чак ще усети промяна? Искам да кажа, че избирайки между д7000 и 60д няма как да получи правилен отговор, без този отговор да е ангажиран с конкретен канонски/никонски обектив. А пък ако и ти като мен нямаш преки впечатления от достатъчно на брой обективи при снимане на wildlife - по-добре помоли фотографите, които влизат тук и са птичари или снимат wildlife да ти предложат и обектив. Иначе може и да сбъркаш... Аз поне така бих направил.

Автор: vgramatikov   
Дата:   15-08-12 20:29

Канон 7д или Никон д7000.
Иначе има и по-старички добри модели като Никон д300/д300с.

Дата:   16-08-12 02:10

Неще го каноня 7д казах му за него, но тотално го махна от плановете си. И аз си мислих за д7000, но ми казаха, че 60д с 300ф4 IS и 1.4 телеконвертор вадил по - добри снимки от никонския с телеконвертор и фокуса бил доста по - бърз, но нямам наблюдения от 60д, а само от д7000 и фокуса е супер. Казах в началото на темата, че със сигурност ще започне с 300 ф4 + 1.4 телеконвертор, а после ще мисли за други обективи.

Автор: realnoncho   
Дата:   16-08-12 14:32

Еми никонския д7000 е по-добро тяло като фокусни точки и кадри в секунда, но пък канонския 300/4 IS е по-добър обектив от никонския 300/4. Това му кажи и сам да избира [smilie25]

Автор: Georgi_Kocakov   
Дата:   16-08-12 16:51

40д и 400/5.6. 300/4 и 1.4 дава по-читава картинка на еднакви бленди, още на 5.6 но не на много мегапиксели и не на кропка.40д е дърто тяло ма има една "вълшебна настройка" на АФ дето прави апарата доста по-надежден от нови тела с обещаващи обции в това отношение.Кадрите в секунда имат значение, само когато аф може да ги издържи иначе са безмислени на практика[beer] .

Дата:   16-08-12 16:56

Във съвременната физика няма как едно тяло с х1.6 матрица с 10мп да изкара повече детайл от тяло с х1.6 матрица с 18 мегапиксела.

Спрямо обективите:
Канонските обективи 300/4 ИС и 400 5.6 са по-добри оптически.
Проблема при Канон 300/4 ИС е ,че при по-големи разстояния е слаб.Сходни проблеми се виждат при някой макро обективи.Обективи които са пригодени за работа на едни разстояния не са толкова добри на други.

При Никкор 300/4 този проблем го няма. Но същия има относително бавен автофокус и няма стабилизация.

За мен най-добрия уайлдлайф обектив от тия 3-те е Канон 400 5.6Л без значение на какво тяло е монтиран.Колкото по-хубаво тяло толкова по-добре.Незнам как е автофокусната систем на 60д но при кропките мисля ,че за сега тази на 7д все още е най-добрата.

Общо погледнато общата разлика м/у тези обективи на практика често може да се сведе до пренебрежимо малка. Крайните резултати ще зависят много повече от автора.

Телата също нямат особено голяма разлика.(60д,д7000) Като само 7д е малка крачка отгоре като скорост,буфер,автофокус.
Д7000 може би има малко по-добра картинка,100% визьор...

Всичко се свежда до въпрос на вкус донякъде.

Личния ми съвет е ,че Канон 7д със 400 5.6 е най-добрия избор.
Обектива е лек,бърз и сравнително остър.Не е скъп. И не ти трябват телеконвертори. Оптически е по-добър от всеки 300/4 с 1.4 конвертор.

Недостатъка му е ,че има малко по-голямо минимално фокусно разстояние ,което на кропка не е важно. Другото е ,че няма стабилизация и в комбинация с максимална светлосила от 5.6 понякога става тегаво.
Но за тия пари по-добро няма.

Автофокуса му е много бърз защото обектива има много лека и проста механика.За сметка на това понякога не е толкова прецизен защото максималната светлосила от 5.6 възпрепядства автофокусните сензори да работят в по-прецизен режим както правят с ф/4 или особено 2.8 обективи.

Публикацията е редактирана (16-08-12 17:01)

Автор: to6oo   
Дата:   16-08-12 18:18

Ако обектива му харесва го прати до магазина да го пробва на сони а77 мисля че скороста на аф и броят кадри в секунда ще му харесат.

Автор: Georgi_Kocakov   
Дата:   16-08-12 18:29

Личния ми съвет е ,че Канон 7д със 400 5.6 е най-добрия избор.

За повечето неща си прав тука, признавам. Само едно не ми е ясно защо се отказа от тая комбинация, като я имаше!?[smilie5]
Защо всички мислят , че канонския 300/4 не може да снима на далече и до днес не ми се изясни напълно. Снимам с това стъкло редовно и до сега не съм имал проблеми с отдалечени кадри с него, много бърз, остър и невероятно удобен и маневрен. Може и да бъркам ма разглеждайки свои кадри с 400/5.6 и този 300 с конвертор на максимално отворена бленда не откривам никаква разлика в остротата на изображението на едно и също тяло/ марк2н/.

Автор: diskusa   
Дата:   16-08-12 21:36

Когато видях Raw файл от 7д и 400 5,6 на чакал от 20м перфектно експониран и на добра скорост,чийто косъмчета погледнати на 100% изглеждаха като водопад сниман с дълга експонация,което със сигурност не се дължи на обектива,ми стана ясно ,че ще продължа да си снимам със 40д-то [shtrak]

Дата:   17-08-12 08:27

Georgi_Kocakov отказах се защото искам 300 2.8. [smilie3]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   17-08-12 18:15

7д е добър, но не и за 400/5.6. Мое лично мнение след опит. Много пиксели искат обектив с добра резолюция.

Имах същите наблюдения от тази комбинация като дискуса. 7д с 300/2.8 цепи мрака, но пак искаше калибрация. Сега Марк2 ДС цепи мрака с каквото му сложиш без никакви желания за калибрация.

Дата:   17-08-12 19:19

1дс марк 2 е с 16 мегапиксела на ФФ сензор ,което вече е относително малка плътност за съвременните обективи.
300/4 ИС и 400 5.6 с лекота се справят на 21 мегапиксела на ФФ съответно и с около 8/10 мп на малка матрица.
Поради същия факт Георги е доволен от Канон 40д ,а навремето Шотландеца беше доволен от 400 5.6 на 5д2.

Като се замислите малко по статистически излиза ,че тия обективчета от по-нисък клас се справят с лекота с до около 10-12мп кропка и с около 21-5 мп ФулФрей сензор.

За по-голяма плътност на сензорите вече се искат много остри стъкла като 200/2,300 2.8,500 4. И по-възможност избягване на двойните конвертори.

Въпреки това физически е невъзможно Канон 40д да вади повече детайл от 7д с който и да е от тия обективи.
И аз гледах едно време карди от 20д с 300/4 + 1.4 и цепи мрака.Но това са само 8мп.

400 5.6 ако е бил окей на 40д ще е окей и на 7д. Няма причина да е обратното.Просто с 400 5.6Л на 7д 100% кроповече няма да изглеждат винаги с перфектна текстура и контур (няма да са остри).
Но детайла си е там.И колкото повече резолюция има един сензор толкова повече детайл е способен да запише.

Иначе 7д 300 2.8 лепне и се надявам скоро да имам точно това аз [cool]

Просто дъртите птичари сте си набили някакъв филм ,че картинката трябва да ви е остра на 100%. Тва при новите кропки вече неможе да се случи защото имат много голяма плътност на сензорите. 18 и 24 мегапиксела. При ФФ все още е достижима дори при д800.Но там плътноста е колкото 16мп на кроп.

Разликата м/у ФФ и кропка са относително доооста големи като качество на изображението.

Аз отдавна спрях да гледан на ФФ-ма като на ъпгрейт.
Аз ги разделям на две отделни системи. Защото те работят по различен начин и за постигане на сродни резултати се изискват различни обективи.

Практичния ми извод е 7д и 300 2.8 обектив.Като обхват,цена и практичност е най-универсалното решение за мен.Качеството няма да е зле също.

Има тестове в интернет който показват ,че 300 2.8 гол на кропка вади същия детайл като 300 2.8 + 1.4 на 1дс марк 3.
И 300 2.8 + 1.4 на кропка вади повече детайл от 300 2.8 + 2.0 на 1дс марк 3.

И забележете. Не изпозлвам думи като "по-остър""Цепи мрака".
Говоеим за детайл.Той е важен при печат.

Дата:   17-08-12 19:30

Здравейте! Като гледам темата е станала по - голяма и обширна. Днес ми се обади и ми каза, че е пробвах д7000 и 300ф4 с и без телеконвертор и 60д с 300ф4 пак с телеконвертор и без и ми каза, че останал по - доволен от картината на канона, също така и от автофокуса му. Тествал е върху лястовички, които според мен са трудни за снимане, но нямам такъв обектив и не мога да кажа, вие знаете.

Дата:   17-08-12 19:48

Никкор 300/4 Съм имал две бройки. Стклото е хубаво но автофокуса не е от най-бързите ,всъщност е един от най-бавните аф-с обективи на никкор защото е един от първите такива.С конвертор се утежняват нещата особено с тяло различно от д300с/д700/д3 и тнт.
Със д300 автофокуса осезателно се подобрява като акуратност но скороста остава подчти същата.
При Канона незнам 300/4 с 1.4 как фокусира. Като цяло комбинацията трябва да е по-добра оптически.Понеже и обектива и конвертора на Канон оптически са по-добри.За автофокуса незнам.
Определено 400 5.6Ле с по-бърз автофокус от всеки 300/4 с 1.4 конвертор.

Дата:   17-08-12 19:54

Ами до колкото разбрах само това можел да теста. Ако утре още може да ги тества ще го накарам да снима клип на скоростта на автофокуса, но до колкото разбрах канона с 300ф4 без конвертора "духнал" д7000 и никонския, но пък за сметка на това канона шуми повече. Ще му предложа за 400 5.6.

Дата:   17-08-12 20:17

Тва за шуменето аз лично имам друго мнение в практиката. Но няма да се обаждам ,че има много заклети д7000 факири наоколо. И много мразещи Канон7д.
Общщо погледнато Никона има по-добра матрица съгласен съм.Най-вече като динамика и шум в сенките е по-добра. Като контраст,цветопредаване и детайл не бих казал.

Публикацията е редактирана (17-08-12 20:20)

Дата:   17-08-12 20:59

Мда и аз съм снимал с д7000 и 7д и с ръка на сърцето без да лъжа,а канона + 70 - 200 2.8 ис 2 версия, фокусираше за части от секундата, а никоня с 70-200 доста, доста по - бавно. Не знам като цяло трудно се различават снимки, стига да са на фокус. Опитайте се да познаете тези снимки с каква техника са правени (е предполагам ще познаете бързо, но играта е важна)

http://volkovsergey.35photo.ru/photos/20120814/393410.jpg

http://volkovsergey.35photo.ru/photos/20120730/389717.jpg

http://volkovsergey.35photo.ru/photos/20120716/386407.jpg

Дата:   17-08-12 22:54

Ще рискувам.

Зеленото ми е точно Никонско.[smilie24]

Автор: Siluet23   
Дата:   17-08-12 22:57

Такова зелено и такова синьо не могат да изкарат ни Никон ни Канон

това си е Пентакс отвсякаде [smilie7]

Автор: mugen   
Дата:   17-08-12 23:02

Неее е честноо, имат exif [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »