Автор: kirilius
Дата: 23-07-12 02:16
Благодаря за отговрите до сега!
Малко уточнения:
- Трекингът ще стига до височина над 5000м и живот и здраве, ще се качва връх над 6000м, така че студ ще има. За вече заредените батерии единственият цяр е да стоят по джобовете - това е ясно.
- Писал съм с какъв апарат разполагам, нямам намерение да го сменям, още повече със Смена. В 21ви век живеем все пак, а и няма да ходя на 8000м
- Смятам да взема от 5 до 7 батерии. Има много евтини заместители на оригиналните в ebay, така че не ми е пробем да взема повечко. Въпреки това безогледалките горят батерии доста по-бързо от ДСЛР и не се знае колко ще ми стигнат. Смятам да се върна с няколко хиляди кадъра + видео
- Теглото (колкото и странно да звучи) няма да е голям проблем. Ще ходя с непалска агенция, която организира трекинга. Като част от услугата ще има носачи, които да носят основния багаж, а от мен ще се иска да си нося фотоапарата и малко връхни дрехи за през деня. Повечето трекинги са на подобен принцип.
- Една батерия за Е-М5 е между 1200 и 2000 mAh. Тези слънчеви устройства, които предлагате, са маломощни и са предимно за телефони и MP3 player-и. Аз си мислих за сгъваем слънчев панел с по-восока мощност, но не искам да откривам топлата вода. В повечето места за спане вече има слънчеви инсталаци и въпросът ми беше как да си вържа зарядното към тях и какви проблеми евенуално мога да очаквам.
Публикацията е редактирана (23-07-12 04:01)
|
|