Автор: frenchev
Дата: 21-06-12 15:03
един приятел си взе 10 инчов, супер мощен някакъв си Панасоник. Чак такава мобилност не ми трябва :)
Пак казвам, че подобен лаптоп е нужен на фотографи които пътуват много. Аз живея в едно малко село в Германия в подножието на Алпите. Ама наистина малко - 1000 човека. Тъй като съм се ориентирал да работя предимно със фирми, се сещате че 99 % от клиентите ми са надалеч от мен, в повечето случаи на повече от 500км. Идеята ми е през деня да снимам и ако нощувам там, вечер да мога да работя и като се прибера след ден два у нас, да съм свършил не само със снимките ами с по-голямата част от обработката, евентуално да остане нещо за корекции по цветовете или прочие. Така си спестявам време.
Ако не бях женен щях да си намирам други занимания вечер когато съм на път ама се бракувах щастливо и ...
Освен това колкото по малък е, толкова по-добре ако летиш често. Миналата седмица си бях във Варна. Както повечето знаят разрешени са 20 кг. куфар и 6 кг. ръчен багаж. Аз отидох с 48 кг.
Само фотораницата ми с техниката беше 18 кг. Та затова колкото по малък толкова по добре.
Имах поне 3 кг, зарядни, кабели и прочие - производителите трябва да работят по този въпрос спред мен. Много ми харесват тези зарядни при които се дърпа кабела като при ролетка.
|
|