Автор: pdimitrov
Дата: 04-06-12 13:22
Здравейте (отново)! :) След една-две изтървани оферти от базара, реших да си взема нов D90 + 18-105mm. Дотук добре, но е време за оборудване с малко аксесоари и моля за съвет и предложения какво да избера:
1. Статив - Говоря за трипод. Смятам на по-късен етап да взема 55-300 или 70-300, така че ми трябва стабилен статив, който без проблем да държи тегло до 2кг. Гледах предложенията във photosynthesis, тъй като имат филтър точно за телгото, но тъй като в момента съм извън България, не мога да тествам нищо. Затова моля за предложения и евентуално споделен опит с конкретни модели :) Бюджет: 100лв (с буфер, да речем, 20лв, ако си струва).
2. Hand strap - Каишка за ръка ми звучи тъпо :D Та, има ли смисъл да дам 22 евро за AH-4 на Nikon или по-евтнити варианти са достатъчно добри ?
3. Чанта - с оглед на огромния избор в този сегмент аз станах малко разноглед... Все пак харесах Case Logic SLRC203 SLR. Това го казвам като насока какво горе-долу търся. Трябва ми нещо, което да побира тяло+обектив и да има поне още два допълнителни слота, тъй като освен дългия обектив, смятам да взема един твърд 50мм (той поне е малък) и светкавица SB-700. Защита от вода е задължително да има, но не и водонепроницаема. Просто не искам да се притеснявам от дъжд. Оптималният вариант като че ли ще е да има покривало. Подчертавам, че не ми трябва раница, а чанта за рамо. Раници достатъчно имам, ще си ги ползвам отделно :) Бюджет: 100лв (отново с лек буфер ако си струва).
4. Филтри - Все още съм на етап Четене на упътване ( и какви ли не други помощни статии и постове), но след 700-800 снимки стигнах до извода, че ще ми трябват :) Засега мисля за поляризационен, ND и UV. Последният е задължителен, тъй като след първото излизане щях да получа удар от една сериозна прашинка, залепнала за челната леща (помислих, че е ударено). Моля за предложения за добри модели на не много високи цени :) 18-105mm е с резба 67mm.
Благодаря на отзовалите се!
|
|