Автор: benchy
Дата: 02-06-12 04:02
Здравей debcho, при така поставения въпрос моят отговор е S95. Макар, че не си написал(а) за какво смяташ да го ползваш, но какво ще кажеш за това:
Ricoh GR DIGITAL IV
Аз си поръчах един такъв от Германия и в момента чакам да ми го доставят. Там са по около 450 EUR и нагоре. Качество - японско, безкомпромисно! Твърд, 28mm, светлосилен обектив. Това за някои е недостатък, но за мен не е. Бърз АФ, прекрасен дисплей и различни други полезни фотографски нещица. За ползващите хиперфокално разстояние има ръчни настройки на фокуса на точно определена стойност. За стрийт, пътешествия и пейзажи мисля, че ще е перфектен. Макрото му също било на ниво, но то при доста сапунерки вече е с добро качество. Единствените му проблеми са цената и посредственото видео..., но пък според отзивите които прочетох апаратът си заслужавал всяка стотинка, а и старите му модели държат цена, което само по себе си е показателно. Въпросните 600 долара, не са малко, но според мен, си заслужават за качествена джобна (подчертавам наистина джобна) сапунерка.
П.П. Ако пък държиш на вариообектив, и не ти е много спешно, виж ТОВА ... Пак е около 600 долара, но от няколко места вече имам чудесни отзиви от този апарат. Тук, във ФФ, има цяла, много подробна тема посветена на него и на основния му недостатък с т.нар "бели дискове" (white orbs). Затова по-горе написах "ако не ти е спешно", защото в момента тече подмяна на стария сензор на апарата с нов, така че ако не бързаш и можеш да изчакаш до септември когато, ако не греша, от FUJIFILM ще предлагат апаратчета само с новия сензор. Успех в избора!
Публикацията е редактирана (02-06-12 04:09)
|
|