Автор: xborox
Дата: 09-05-12 12:23
Чудех се дали да пиша нова тема и има ли смисъл въобще от нея, защото нееднократно сме дискутирали проблемите на родните сервизи. Не можах обаче да се стърпя, защото ми се струва, че никой не гледа сериозно на работата си в тях (което може да е следствие от ниските тарифи, на които се работи, но не е и оправдание).
Историята е следната. Байонетът на моя 18-105 беше счупен, след като фотографската ми раница падна при едно пренасяне. Смениха го, аутофокусът и стабилизацията обаче не проработиха. Тъй като и тялото се беше напълнило с прах, реших да отида до друг сервиз, за да видя дали могат да направят нещо с обектива и да изчистят матрицата. След 10-ина дена в крайна сметка си ги взех, като всичко бе изчистено, а обективът не подлежеше на ремонт. Първото, което ми направи впечатление, като си тръгнах, е че по самото огледало имаше прашинки и то доста, както и по призмата. После, като сложих другия обектив и затворих блендата, установих, че сам бих се справил по-добре с почистването, ама здраве да е, 10 лева явно са нищо работа вече.
Прибрах се вечерта у нас и реших да отворя обектива. Така и така нямаше какво да губя. И какво установих. Просто един от лентовите кабели се беше измъкнал леко. Поставих го на място, сглобих всичко и отново си имах работещ обектив. изводът, който си направих, е, че техникът го е домързяло дори да махне капака, за да види какъв е евентуалният проблем.
Изводът е следният. Пазете си яко техниката, защото тук няма кой да я ремонтира качествено и вярвайте на собствените си умения. Понякога това, че сте заинтересована страна, е най-големият плюс.
Нарочно не съм споменавал имена на сервизи, няма и да го направя, но ще се радвам, ако хората, които работят там, прочетат тази тема и си вземат нужната бележка.
|
|