Автор: t.marev
Дата: 01-04-12 12:29
Колега satyno, благодаря и на тебе за линка, раглеждах я преди тази тема, погледнах я и сега, но в нея не пише откъде да си купя такава джаджа. А мен ме интересува точно това!
Иначе съм наясно горе-долу как работи и смятам, че ще ми свърши работа, щом има възможност за регулиране на закъснението, все ще го нагодим някак.
Знам, че радиосинхроните работят по-добре и по-сигурно, ако ползвах постоянно и отговорно такава система, със сигурност бих ползвал тях. Но при мене от дъжд на вятър ми се прищява да сложа втора светкавица за подсветка и не искам, нито да давам толкова пари, нито да мъкна такива устройства. Една малка и евтина фотоклетка би ми свършила работа. Потърсих в базара, но не открих, Имам от тази най-обикновената, от Динафоския каталог, работи прекрасно, но трябва да слагам външната светкавица и то на ръчен режим,ама нещо ме мързи напоследък да смятам. Не ме интересува ТТЛ-а на втората светкавица, а на водещата, затова съм се спрял на оптичен синхронизатор. Ще продължавам да търся в нета, но ако някой може да каже, къде се продават тука, определено ще ми е от полза. Преди време един колега - ASENR,много ми помогна да си намеря нещо което търсих година и половина - много съм му благодарен!
|
|