Автор: KRISTI
Дата: 30-03-12 04:54
Проявих неблагоразумието да отида на плажа да правя снимки по време на урагана ''Ирен'' миналото лято! Наистина беше много красиво, аз като видя големи вълни направо откачам..
И..накрая не само че не станаха хубави снимки, понеже вятъра беше прекалено силен, но и целия ми обектив беше напръскан с дребни капчици солена вода от океана. Или поне аз си мислех, че е вода! След като се опитах да го почистя с кърпичка, и търках доста старателно, разбрах, че може би не е само вода, а се е набил и пясък и..така и не успя да се изчисти и останаха дребни точици.
Мислите ли че има шанс да ги почистя по някакъв начин или това вече е наранило самото стъкло? Аз до сега си мислех че няма как и не съм се занимавала, но скоро изчетох всички теми за почистване на обективи и разбрах, че има специални препарати за почистване!
Въпросът ми е в моя случай кое точно да взема: Ленспен, разтвор или нещо друго? Точките не мръдват с микрофибърна кърпичка? Ленспен-а какво точно представлява и как се ползва? Благодаря!
|
|