Автор: rusinov
Дата: 05-03-12 08:47
Комплектът ми се нуждае от още едно попълнение. Някакво варио, което ще се ползва за:
- пейзажна фотография (не ми е приоритет, просто много пъти когато хвана красив залез ми липсва нещо по-широко, също така и като се разхождам ми липсва някакво стандартно варио)
- предметна фотография
Огледал съм се в Tamron 17-50 2.8 - версията с мотор, но без стабилизация (ако ми изпадне и безмоторната версия ще взема нея, но за момента коментирам тази с мотора). Изчел съм и съм изгледал всички възможни теми, ревюта и тестове. Макар и противоречиви мнения да се откриват навсякъде, в крайна сметка ако се подбере бройка, мисля, че обективчето е много добър вариант за парите си.
Другия вариант, ако искам да спестя пари (които евентуално да инвестирам на по-късен етап в някакво макро) е да си взема Никор 18-70. Старичък обектив, не толкова масивен като конструкция, но не мога да хвана дали е толкова "по-зле" като цветопредаване и острота от Тамрона. На f11 с достатъчно студийно осветление надали ще има чувствителна разлика между двата, но за "туристическа" и пейзажна фотография Тамрона май ще е по-добрия вариант.
Трети вариант е Sigma 17-70 2.8-4.5 Macro HSM.
Дайте идей, ако имате опит с двата обектива. Разликата в цената е съществена, така че ще съм доволен, ако ме посъветвате до каква степен си заслужава.
Тяло - D90
Поздрави
Публикацията е редактирана (06-03-12 10:48)
|
|