Автор: bpavlov
Дата: 14-02-12 20:56
Е значи е ясно, проблемът явно е в UNIROSS батериите. Що не си купувате просто Енелуп и да нямате никакви проблеми, не мога да разбера. Пo-малкия капацитет (2000 Маh) не означава, че светкавицата ви ще направи по-малко светкания, отколкото с 2700 или 2500 Маh акумулатори. А пък за устройства като GPS, които имат малка и равномерна консумация, Енелупа има още по-голямо предимство.
Аз имам 2 броя MAHA MH-C9000 и 16 енелупа, като в един момент спрях да мога да следя кой комплект колко е зареден, тъй като снимам през ден и започнах директно само да ги дозареждам на 200 ma.
Просто слагам батериите на 200 ma и това е, без да се интересувам колко ток има в тях. Като са ми седели дълго време в калъфчето без да ги ползвам, пак ги слагам на 200 ma да се дозаредят.
Най интересното е, че веднъж имах едно важно събитие и реших да им пусна на комплектите "analyze". С учудване установих, че ми издържаха много по-малко, отколкото с обикновеното "дозареждане" на 200 ma.
След това направих експеримент, от напълно разредени акумулатори, един комплект заредих 16 часа на 200 ma (включвам на "analyze" и като свършат 16-те часа и ги махам. Другия комплект си ги оставих на обикновен заряд 200 ma, който се изключва някъде на 10-я час.
Това го правих няколко пъти и със сигурност тези със 10-те часа изкарват повече от тези със 16-те часа, обратно на логиката.
Това може да важи само за Енелупа, но със сигурност е показател, че 16 часовото зареждане на 0.1С не дава непременно по-добри резултати от 10 часово на 0.1С.
Което също означава, че "analyze" не само не вкарва непременно акумулаторите в ерекция, но може и да ги увисва с реално 4-часовото презареждане.
За мен най-правилния метод е първо разреждане на 400ma и после заряд на 200 ma докато си изключи зареждачката.
Но и без разряд става, аз вече цяла година го правя, имам сигурно по над 100 заряда на комплект и всичко си ОК
|
|