Автор: BOU7
Дата: 16-02-12 02:34
Ето ви и моят бърз отговор:
Дисплей:сензорен
Т.к. желая апарата да има GPS и wi-fi ( или друг вид връзка с интернет като GPRS и UMTS ) сензорният дисплей значително подобрява боравенето със софтуера предназначен за тях. Неоспоримо.Ще ми е много интересно да видя как ще въведете някакъв текст без виртуална клавиатура.Ако нуждата от връзка с интернет ви се стори безполезна, просто попитайте някой репортер дали не съм прав.Рано или късно сензорните дисплеи ще се въведат масово и след време подобен разговор би бил излишен.Всеки който ползва телефон със сензорен дисплей няма нужда да го убеждавам.Това че дисплеят е сензорен е само плюс, а ако вие желаете си го ползвайте по класическия начин с бутони.Дори се учудвам, че някой го поставя под съмнение.
Визьор: електронен
Т.к. визьорът ми е нужен най-вече при теле, ръчно фокусиране ,като трета опорна точка и необходимостта от него е безспорна , най-приемлив вариант за мен си остава електронния.Шумът, микровибрациите, амортизацията на механиката и заетото пространство на огледалния вариант ме отказват от подобен тип визьори.С електронен визьор човек би снимал по-дискретно, по-незабележимо, …абе, инкогнито.Никога няма да забравя как ме изгониха от една джамия, след като разбраха от шума на падащото огледало ,че снимам скришом. Правил съм и доста опити да снимам макро живи насекоми сред природата и след първия такъв вече нямам втори.Също така си е жива мъка с това лайф вю при ДСЛР.Вярно е ,че огледалният визьор е по-качествен, но той не оказва никакво влияние на качеството на изображението ,поне при автофокусно снимане.При ръчнофокусно снимане е възможно да повлияе (субективно) с по-детайлната си картина.Надявам се в близко бъдеще електронните визьори да се подобрят и да изместят напълно огледалните.Пък и освободеното пространство в тялото може да се запълни с GPS и/или GPRS модул.
Захранване: АА батерии
5-6 години бях на Канон и винаги когато съм тръгвал на по-дълъг път си задавах въпроса дали си заредих батериите и дали си взех зарядното. И по закона на Мърфи, когато ти е най-необходим апарата ти свършват батериите.Случвало ми се е много пъти.Откакто съм с Пентакс си купих 2 комплекта Енелуп ХХХ и вече …си щракам с пръсти. Колкото и комплекта Енелуп да имаш винаги можеш да ги ползваш и в други устройства.Железни са, пък и с малък саморазряд. Закъсам ли за ток някъде,просто влизам в първата бакалия и си купувам един комплект АА батерии и продължавам да снимам …и така не си развалям почивката в Мармарис, примерно.Така не губиш време за зареждане и не робуваш на марки.
Памет: вградена и външна SD
Вградената памет е необходима заради по-големия трансфер на данни, за архив и най-вече заради необходимостта от някаква операционна система за управление и съхранение на GPS-а ,интернета и другите екстри.
А външната карта държа да е SD, заради по-компактните размери и популярността.Скоростта на четене и запис е добра и рано или късно тотално ще изместят Компакт флаш картите.Доста години бях на CF и се радвам че се отървах от вечното …”Имаш ли картрийдър?” .Дори тук по-горе из форума ,в някоя тема имаше един репортер, който в чудо се бе видял с тоя CF и нуждата от интернет.![[shtrak]](https://photo-forum.net/forum/smileys/shtrak.gif)
Публикацията е редактирана (16-02-12 02:38)
|
|