Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Идеалният дигитален фотоапарат
Автор: bou7   
Дата:   11-02-12 18:15

Винаги съм се чудил какъв би бил идеалния дигитален фотоапарат? Мисля, че подобна тема ще е полезна.Така и не видях фотоапарат, който да не е критикуван за нещо. Примери хиляди.Лично мен фулфрейм апаратите ме учудват с размерите си и с липсата на въртящ дисплей.Споделете какво според вас трябва притежава един Идеален цифров фотоапарат . Било то като дизайн, размери, технически характеристики или софтуер.Какъв е аджаба тоя апарат в очите на потребителите?[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Идеалният дигитален фотоапарат
Автор: peter_m   
Дата:   11-02-12 18:19

https://photo-forum.net/static/forum/2012-02/fhll6342.JPG

http://assets.bb-team.org/content/originals/3806_300.jpg

Дата:   11-02-12 18:20

Лично за мен е важно да бъде:
Безогледален, със сменяема оптика.
Без огледален ,заради микровибрациите и шума от огледалото …пък и ще се спести място
Размери: някъде между Пентакс К-р и Канон 60Д, защото най-ми пасват на ръката
Тяло: алуминиево, прахо и влагоустойчиво
Матрица : кръгла, защото максимално ще покрива обектива и ще мога да избирам формата и ротацията на изображението без загуби.
Стабилизирана матрица, като на Olympus OM-D E-M5
Мотор в тялото
Дисплей:поне 3 инчов, въртящ, сензорен
Визьор: електронен
Захранване: АА батерии
Памет: вградена и външна SD
Други : WI-FI;GPS;HDMI;USB; Сензор за светлина; Сензор за близост ;Акселерометър; Жироскоп
И други неща.

Публикацията е редактирана (16-02-12 00:27)

Автор: georgioiv   
Дата:   11-02-12 18:28

тая тема за клуба.. [smile]

Автор: georgioiv   
Дата:   11-02-12 18:28

иначе апарат дето не прави мусака - не ми го хвали... [smilie21]

Автор: kapitancho   
Дата:   11-02-12 18:29

Д7000 с малко пооправен софтуер и 36х24 матрица с 6-8 мегапиксела.

Автор: io_bs   
Дата:   11-02-12 19:12

Идеалният фотоапарат е този, който винаги е с теб, който ти е удобно да го хванеш и който най-лесно се настройва, за да не се разсейваш от креативния фотографски процес, ровейки се из менютата [smile]

Автор: holden   
Дата:   11-02-12 19:25

Моите два фотоапарата са идеалните:

https://photo-forum.net/static/forum/2012-02/jgvx1625.JPG

http://www.stereoscopy.com/henry/eos-1ds-3ds.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2012-02/ijrt3501.JPG

http://2.bp.blogspot.com/-sqQqZq5LmwU/TZzT4qkVCoI/AAAAAAAAADU/l122CTnYt3s/s1600/dreamCamera.jpg

Автор: Cyclon   
Дата:   11-02-12 19:39

Последния про модел. Безплатно.[smilie3]

Автор: Marillion   
Дата:   11-02-12 19:47

Автор: bou7
Дата: 11-02-12 18:20

Лично за мен е важно да бъде:
Безогледален, със сменяема оптика.
Без огледален ,заради микровибрациите и шума от огледалото …пък и ще се спести място
Размери: някъде между Пентакс К-р и Канон 60Д, защото най-ми пасват на ръката
Тяло: алуминиево, прахо и влагоустойчиво
Матрица : кръгла, защото максимално ще покрива обектива и ще мога да избирам формата и ротацията на изображението без загуби.
Стабилизирана матрица, като на Olympus OM-D E-M5
Мотор в тялото
Дисплей: 3 инчов въртящ, сензорен
Други : WI-FI;GPS;HDMI;USB; Сензор за светлина; Сензор за близост ;Акселерометър; Жироскоп
И други неща.

Куп ненужни неща.

Автор: mitku   
Дата:   11-02-12 21:23

Ами аз лично снимам с Nikon D7000 (с разни обективи) и Panasonic TS3 (по-познат по нашенско като FT3, джобен размер, но като за малко джобче ;) компактна сапунерка, подводен до 15 метра под вода, противоударен, противозамръзващ, GPS и т.н., за снимки при ВСЯКАКВИ условия). Идеалният апарат би бил с размера, теглото и издръжливостта на TS3, а да снима с качество като D7000 и да има всички негови възможности за управление и работа. [smilie24]

Автор: дидибаев   
Дата:   11-02-12 21:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: nikrr   
Дата:   11-02-12 22:00

Да има приоритет на ДОФ-а. Тоест по зададен размер на ДОФ да изчислява бленда и скорост.

Автор: kirilius   
Дата:   11-02-12 22:43

1) Full Frame
2) Фиксиран варио обектив 1-1000мм с постоянна бленда 1.4 без изкривявания, аберации и т.н.
3) Изненесни копчета и врътки за всички важни настройки
4) Леко метално тяло защитено от влага и прах. Да работи при температура от -30 до +45
5) Вградени ND, поляризиращ и градиентен филтри
6) Батерията да издържа 5000 кадъра
7) Въртящ се дисплей
8) Вградена светкавица, с променящ се ъгъл за удряне в тавана
9) 1080 точки видео без jello effect
10) Под половин кило и да се събира в джоба
11) Под 1000$
[shtrak]

Публикацията е редактирана (11-02-12 23:00)

Автор: holden   
Дата:   11-02-12 23:31

kirilius написа:

> 1) Full Frame
> 2) Фиксиран варио обектив 1-1000мм с
> постоянна бленда 1.4 без
> изкривявания, аберации и т.н.
...
> 11) Под 1000$
> [shtrak]
>

12) 30 кадъра в секунда и буфер за 300 снимки на пълна резолюция
13) Вграден интернет и 4Г мрежа
14) 45 МП и 14 стъпки динамичен обхват
15) Сензор със ИСО 25 до ИСО 256000 чувствителност

Дата:   12-02-12 10:12

Marillion написа:
Куп ненужни неща.

bou7 отговаря:
Да, това са куп ненужни неща,ако снимате в студио или в някоя кръчма.Но ако сте парапланерист или пътешественик, като някои хора около мен, уверявам ви всяка джаджа е повече от проста екстра.Щом съм го писал значи имам основание за това.Щом повечето изброени неща от мен ги има в някой малък телефон, таблет или фотоапарат, защо да не може да ги съберат в едно тяло .Толкова ли е трудно за един голям производител.Кажете кое според вас е излишно и аз обещавам да се обоснова за избора си.За бога живеем в 21 век, не може ли да поискаме нещо по-така? Отдавна вече фотоапаратите снимат и видео, отдавна вече по телефоните не се водят само разговори.Ние сме потребители нормално е като сме видели нещо някъде да искаме и още, инак ще бъдем само консуматори на това което има и файда от нас няма. [smilie7]

Публикацията е редактирана (12-02-12 10:38)

Автор: fotorafi   
Дата:   14-02-12 16:58

ИДЕАЛНИЯТ ДИГИТАЛЕН ФОТОАПАРАТ Е... СЛУЖЕБНИЯТ.
С МНОГО И РАЗЛИЧНИ СВЕТЛОСИЛНИ ОБЕКТИВИ[smitten]

Автор: neuromancer   
Дата:   14-02-12 18:57

не знам другото, ама кръглата матрица вкарва темата в петъка

Автор: BirdOfPray   
Дата:   15-02-12 16:37

bou7 написа:
Кажете кое според вас е излишно и аз обещавам да се обоснова за избора си...

При бърз поглед - това:
Дисплей:сензорен

Автор: BOU7   
Дата:   16-02-12 02:34

Ето ви и моят бърз отговор:
Дисплей:сензорен
Т.к. желая апарата да има GPS и wi-fi ( или друг вид връзка с интернет като GPRS и UMTS ) сензорният дисплей значително подобрява боравенето със софтуера предназначен за тях. Неоспоримо.Ще ми е много интересно да видя как ще въведете някакъв текст без виртуална клавиатура.Ако нуждата от връзка с интернет ви се стори безполезна, просто попитайте някой репортер дали не съм прав.Рано или късно сензорните дисплеи ще се въведат масово и след време подобен разговор би бил излишен.Всеки който ползва телефон със сензорен дисплей няма нужда да го убеждавам.Това че дисплеят е сензорен е само плюс, а ако вие желаете си го ползвайте по класическия начин с бутони.Дори се учудвам, че някой го поставя под съмнение.
Т.к. визьорът ми е нужен най-вече при теле, ръчно фокусиране ,като трета опорна точка и необходимостта от него е безспорна , най-приемлив вариант за мен си остава електронния.Шумът, микровибрациите, амортизацията на механиката и заетото пространство на огледалния вариант ме отказват от подобен тип визьори.С електронен визьор човек би снимал по-дискретно, по-незабележимо, …абе, инкогнито.Никога няма да забравя как ме изгониха от една джамия, след като разбраха от шума на падащото огледало ,че снимам скришом. Правил съм и доста опити да снимам макро живи насекоми сред природата и след първия такъв вече нямам втори.Също така си е жива мъка с това лайф вю при ДСЛР.Вярно е ,че огледалният визьор е по-качествен, но той не оказва никакво влияние на качеството на изображението ,поне при автофокусно снимане.При ръчнофокусно снимане е възможно да повлияе (субективно) с по-детайлната си картина.Надявам се в близко бъдеще електронните визьори да се подобрят и да изместят напълно огледалните.Пък и освободеното пространство в тялото може да се запълни с GPS и/или GPRS модул.
5-6 години бях на Канон и винаги когато съм тръгвал на по-дълъг път си задавах въпроса дали си заредих батериите и дали си взех зарядното. И по закона на Мърфи, когато ти е най-необходим апарата ти свършват батериите.Случвало ми се е много пъти.Откакто съм с Пентакс си купих 2 комплекта Енелуп ХХХ и вече …си щракам с пръсти. Колкото и комплекта Енелуп да имаш винаги можеш да ги ползваш и в други устройства.Железни са, пък и с малък саморазряд. Закъсам ли за ток някъде,просто влизам в първата бакалия и си купувам един комплект АА батерии и продължавам да снимам …и така не си развалям почивката в Мармарис, примерно.Така не губиш време за зареждане и не робуваш на марки.
Вградената памет е необходима заради по-големия трансфер на данни, за архив и най-вече заради необходимостта от някаква операционна система за управление и съхранение на GPS-а ,интернета и другите екстри.
А външната карта държа да е SD, заради по-компактните размери и популярността.Скоростта на четене и запис е добра и рано или късно тотално ще изместят Компакт флаш картите.Доста години бях на CF и се радвам че се отървах от вечното …”Имаш ли картрийдър?” .Дори тук по-горе из форума ,в някоя тема имаше един репортер, който в чудо се бе видял с тоя CF и нуждата от интернет.[shtrak]

Публикацията е редактирана (16-02-12 02:38)

Автор: mirmiracle   
Дата:   16-02-12 03:26

Да има вграден такъв филтър :

https://photo-forum.net/static/forum/2012-02/fboj8172.JPG

http://zonaeuropa.com/20090118_10.jpg

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »