Автор: stef7
Дата: 14-02-12 09:14
Краткия ми отговор е: Моето мнение се покрива в основни линии с мнението на колегата m_d. Добри съвети ти дава.
Дългия отговор е:
Canon 5D II е по-добър, но малко по-добър, не много или драматично по-добър и има същите проблеми с видеото като твоя 550D. Тази година до есента Canon ще изкарат наследниците на почти всичките си DSLR камери и по всичко изглежда са решили основните болежките на вече 3-4 годинишната си поостаряла видео технология в DSLR. Изчакай да видиш какво може новата, ще си спестиш доста пари, а и се надявам качеството на картинката ще е доста по-добро. А и не трябва да чакаш дълго. До края на март ще знаем какво може Canon 5D Mark III. Горе долу същото като видео технология до есента ще слезе към 8D, 650D/700D
След като си чел доста ревюта и сравнения знаеш силните и слабите страни на всяка камера.
> Държа на рязкостта и динамиката на изображението както и на възможността за монтаж на обектив с който да се постига плитък доф.
Панасоника има най-добрата в момента детайлност/рязкост на картината в класа на DSLR и безогледалните камери , но отстъпва на Каноните по динамика и плиткия DOF, заради по-малкия си сенсор. Размера на сенсора на 550D е най-близко до размера на кадъра на филмовите камери. Не че с Panasonic GH2 не може да имаш плитък DOF. Може и още как, но ти го дава на малко по-дълги фокусни разстояния и и при съответно малко по-различна перспектива. Някои са ОК с подобно решение, други не.
Снимам видео с Panasonic GH2, за моите любителски цели си е идеален и определено съм пристрастен към тази камера. Панасоника няма повечето от болежките на Canon. Моаре, алиасинг липсват, с хака докарват битрейта до умопомрачителните 170 Мegabytes per sec., което е територия на професионалните камери. Картинката вади повече детайлност от Canon ските тела. Редовно го сравняват с камери от калибъра на RED Epic, профи камера за 100х повече пари. Дори самият факт правят подобни сравнения говори на какво е способна тази малка камера. За мен е невероятно, че такова качество се предлага на такава цена и в такива (малки) размери. Идва златна епоха за снимащите видео и филми. На мен ми харесва също, че на Панасоника мога да слагам всякакви обективи и за малко пари мога да имам отлична оптика. При Canon това удоволствие би ми струвало х3 или х4 и никога не бих могъл да си го позволя. Тялото и обективите са много компактни, което също е голям плюс за мен. Но сенсора му е m43. Дава малко по-различна перспектива, DOF и теб те вкарва в едни смени на техниката, обективите дето не е ясно струват ли си или не. Утре Canon изкарват по-добри камери и какво правиш тогава? Всичко де що е m43 обективи, тела се продава доста по-трудно от Canon и с по-големи загуби.
Всеки избира според нуждите си и приоритетите си. С Panasonic GH2 съм но на твое място бих изчакал новите Canon преди да тръгна да сменям камери и/или системи.
|
|