Автор: metodiev_martin
Дата: 12-02-12 14:32
Мога да ти предложа, какъв обектив да НЕ взимаш:
Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM - на пръв поглед универсален обектив, но недостатъчно широк, недостатъчно дълъг и недостатъчно светъл (поне според мен). Остротата и рязкостта няма да те впечатлят особено. В + е единствено стабилизацията.
Canon EF 17-40mm f/4.0 L USM - на кроп 1.6х, за гореспоменатите цели ще ти бъде излишен. F4 не е толкова отворена бленда, а и предвид факта, че ако не попаднеш на бройка, рязкост може да очакваш след f7.1. Алтернативата EF 16-35mm f/2.8L, според мен си е скъпо удоволствие за снимане на животни и деца - ако ти трябваха за пейзажи, бих ти ги предложил, въпреки кроп фактора.
...............
За дълго стъкло горещо ти препоръчвам 70-200 (дали ще е на f4, f2.8 с или без IS, зависи от бюджета)
В момента имам такъв и не мисля да го сменям скоро време. Върши ми страхотна работа на 60D. Рязък, остър, бърз и точен автофокус.
...............
За предложените EF-S 17-55/2.8 IS и EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, нямам лични впечатления.
..............
Ако наистина искаш качествен обектив, който да ти остане за дълго в колекцията ти, препоръчвам титана Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM, допълнен след време от EF 70- 200mm f/*. Снимал съм с такъв и на фф и на кроп и се влюбих в него. Няма да изброявам качествата му - сам може да потърсиш отзиви, снимки и тестове в Интернет.
...............
Твърди обективи, на този етап не бих ти препоръчал, предвид факта, че нямаш други стъкла. 85mm canon 1.8 си е машина, но на кропката може би е по удачен 50mm 1,4.
УСПЕХ
|
|