Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за обектив към Canon 7D
Автор: dj_krassy   
Дата:   11-02-12 20:12

Здравейте,аз съм един любител които много не разбира и за това се обръщам към вас за помощ.Ще си взимам 7D но не знам какъв обектив да си взема,бюджета ми е 1000 лева но мога да отпусна още малко ако е нужно.Ще го ползвам най вече за снимки на децата и на моите кучета,за това предполагам ми е нужно бързо фокусиране и това което ми се иска на мен е рязкост на изображението.За сега съм се спрял на два варианта но и очаквам вашите съвети
Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM този видях в базара че се намира за по 900 лева и този е другия Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM които е малко над бюджета но ако трябва ще се събере още някой лев

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за обектив към Canon 7D
Автор: harvester_vn   
Дата:   11-02-12 22:52

15-85.
24-105 ще ти дойде малко тесен на седмицата.

Автор: pefoto01   
Дата:   11-02-12 22:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: mitevvv   
Дата:   11-02-12 23:16

Аз пък съм за Л-ката [smilie4] , колкото и да го хулят този обектив е доста по-добър в IQ-то от 15-85. [shtrak]
От разбраното по горе разбирам, че широко няма да е голяма болка -ако липсва. Но привилегията да имаш по широк диапазон 24-105(38-168) и то при възможноста от фиксиран aperture ф/4 ще ти е в предимство за снимането на децата и животните в техните игри на двора. Успех в избора! [smilie7]
П.П:И добро тяло си избрал ![smilie24]

Автор: stardriver   
Дата:   11-02-12 23:34

Вземи си любителско тяло щом си любител, така ще ти останат пари за повече от 1 обектив [smilie7]

Автор: index   
Дата:   11-02-12 23:43

17-40 4Л
50 1,8

Автор: vikitovikito   
Дата:   11-02-12 23:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   11-02-12 23:55

index написа:

> 17-40 4Л
> 50 1,8

Очевидно не му достига бюджета за тази комбинация, дори ако и двата са на старо. Освен това - защо пък 17-40/4L, за който всеки втори собственик казва "трябва да попаднеш на бройка", като ще е на кроп? То по-добре май EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM - хем твърдо на 2,8, хем стабилизиран. Ако няма планове да минава скоро на ФФ де.
Така или иначе, за любител EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM не е ли добър?

Дата:   12-02-12 04:46

Честно казано не очаквах толкова хора да се отзоват на помощ за което им благодаря.Целта ми е да си купя един обектив които ми се иска да е перфектен за моята цел и да не го сменям за друг но слeд време мисля да си купя още един за по дълги разтояния за това ще съм ви благодарен ако ми направите предложение и за втори обектив
Още веднъж благодаря на всички [smile]

Публикацията е редактирана (12-02-12 06:32)

Автор: nvassilev   
Дата:   12-02-12 07:31

15-85 IS-много добър, имам го,или17-55 f2.8IS-с не толкова голям диапазон и с не толкова добра стабилизация като първия,но светлосилен,малко по-остър и по скъп.За дълъг си вземи 70-200 f4.0L или 70-200 f4.0 IS L

Автор: s.lazarov   
Дата:   12-02-12 11:12

Тъй като това тяло е с кроп фактор х1.6 трябва да умножиш мм приближение х 1.6 за да получиш риалните милиметри приближение, например 15-85 е проектиран точно за такива тела и ще ти върши по-добра работа отколкото 24-105, най-вече заради широкия край. Ако имаш възможност да си вземеш специално обектив за EF-S (обективите за crop тяло, като 7д) то 15-85 и 17-55 са най-удачни като избор с оглед дължините и качеството, което предлагат. От тялото е истина, че можеш да спестиш някой друг лев (ако те интересува и видео, можеш да погледнеш 60д например, който също предлага и видео).
Успех! (-: [shtrak]

Автор: deniac   
Дата:   12-02-12 11:54

За 900-1000лв 15-85 е непобедим. Като излезе този модел се въодешевих, после се разколебах, но накрая си го купих като китов за 7Д-то преди година и още се радвам, че го направих.
Стабилизацията е почти безшумна! Идеален за видео.

Автор: vasilmitev   
Дата:   12-02-12 12:15

Само не забравяй че 15-85 е 3.5-5.6! В случая така или иначе си взел добър апарат, по-добре вземи и обектив с фиксирана бленда - по-добро от 17-55 2.8 в случая няма(като рязкост е по-добър от 17-40 4 и 24-105 4, отделно е по-светъл), особено ако ще снимаш децата и кучетата - в случая ще имаш нужда от широко задължително(знам го от опит). За по-натам търси 70-200 - има 5 модела - избора на канон е доста добър, който и да вземеш ще си доволен, но разбира се препоръчвам ти 2.8. Успех!

Автор: vasilmitev   
Дата:   12-02-12 12:18

Но наистина не смятам че 7Д е апарат за снимане на децата, отделно е кропка 1.6 при което широкото не е достатъчно широко - по-добре се насочи към друг апарат. Не мисля че за семейни снимки ти трябва бързо фокусиране и скорост...

Автор: insofia.net   
Дата:   12-02-12 12:41

Автор: Magnifico   
Дата:   12-02-12 12:48

Обективът трябва да ти е приоритетен, тъй като той ще ти остане за мнооого повече време от апарата, а и от него зависи доста повече при какви условия ще можеш да снимаш.

Общо взето, апаратите от нисък и среден клас на всички марки, не се различават драстично по качество на картината при високо ИСО. А високо ИСО ще ти е нужно, ако ще снимаш с тъмен обектив /например такъв, който отива до бленда 5,6 в дългия край/ при слабо осветление.
Ако вземеш по-ефтин апарат с по-скъп и светъл обектив, мисля че няма да сгрешиш.

Това мога да те посъветвам, виждам и че други са го казали, но не така подробно. Нека който снима с Канон да препоръча на човека друго тяло със светъл обектив.

А светъл обектив, по възможност варио, определено е нужен за снимане на деца и кучета!!!
Ако сложиш на 7Д тъмно стъкло, кел файда за бързата автофокусна система при по-тъмни условия.

Публикацията е редактирана (12-02-12 12:49)

Автор: vuzhy   
Дата:   12-02-12 12:57

Аз лично избрах 17-40L + 50/1,4 + 85/1,8 тази комбинация ми е перфекта за това което снимам. 15-85 само съм го пробвал. Много универсален обектив, добра стабилизация и бърз автофокус. Прилична изработка. И аз имах същата чуденка като теб преди време. Избрах 17-40 заради качеството на изработката и постоянната бленда 4. Отиди и ги пробвай в някой магазин, ще избереш значително по-лесно.

Автор: metodiev_martin   
Дата:   12-02-12 14:32

Мога да ти предложа, какъв обектив да НЕ взимаш:
Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM - на пръв поглед универсален обектив, но недостатъчно широк, недостатъчно дълъг и недостатъчно светъл (поне според мен). Остротата и рязкостта няма да те впечатлят особено. В + е единствено стабилизацията.
Canon EF 17-40mm f/4.0 L USM - на кроп 1.6х, за гореспоменатите цели ще ти бъде излишен. F4 не е толкова отворена бленда, а и предвид факта, че ако не попаднеш на бройка, рязкост може да очакваш след f7.1. Алтернативата EF 16-35mm f/2.8L, според мен си е скъпо удоволствие за снимане на животни и деца - ако ти трябваха за пейзажи, бих ти ги предложил, въпреки кроп фактора.
...............
За дълго стъкло горещо ти препоръчвам 70-200 (дали ще е на f4, f2.8 с или без IS, зависи от бюджета)
В момента имам такъв и не мисля да го сменям скоро време. Върши ми страхотна работа на 60D. Рязък, остър, бърз и точен автофокус.
...............
За предложените EF-S 17-55/2.8 IS и EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, нямам лични впечатления.
..............

Ако наистина искаш качествен обектив, който да ти остане за дълго в колекцията ти, препоръчвам титана Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM, допълнен след време от EF 70- 200mm f/*. Снимал съм с такъв и на фф и на кроп и се влюбих в него. Няма да изброявам качествата му - сам може да потърсиш отзиви, снимки и тестове в Интернет.
...............
Твърди обективи, на този етап не бих ти препоръчал, предвид факта, че нямаш други стъкла. 85mm canon 1.8 си е машина, но на кропката може би е по удачен 50mm 1,4.

УСПЕХ
[beer]

Дата:   16-02-12 04:13

Още веднаж искам да благодаря на всички които се отзоваха на помощ [beer]
От това което прочетох разбрах че най доброто за моите изисквания и за моето тяло е това EF-S 17-55/2.8 IS и това Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM както и за втори обектив Canon 70-200/2,8 но за съжаление за момента не ми стигат финансите но след време ще си ъпдейтна колекцията.За сега си взех Canon 7d с 15-85 следва светкавица за която също нямам идея каква ще е и след нея мисля да е 70-200

Благодаря на всичкииииии

Автор: realnoncho   
Дата:   16-02-12 11:51

Успех със снимките, 15-85 е доста добър универсален обектив [smilie24]
Светкавицата - 430EX II ако държиш да е Канон, иначе аз засега съм доволен от YN-565.

Автор: vgramatikov   
Дата:   16-02-12 12:11

нещо на 2.8 [smilie24]

17-55 2.8

Може да пробваш и сигма 17-50 2.8 хсм Ос.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: