Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Качество на снимките?
Автор: aluethial   
Дата:   19-01-12 03:12

Направих няколко пробни снимки докато експериментирах със скоростта на затвор и размер на блендата, когато качих снимките на компютъра обаче ми направи лошо впечатление че качеството им не надминава това на снимки правени от мобилен телефон, макар и да се виждаха ясно и осветлението да беше добро самото качество беше много понижено. Снимките са 4928x3264, 300dpi, 24bit, ISO-800 (автоматично е май), снимани с 50mm на f/2.8 и 1/60 затвор.

Дали това се дължи на самият апарат – D7000 или може би е в следствие на някаква компресия, снимам на режим L (което на идея си нямам какво ще рече, видях че има няколко режима от които и RAW като също така го имаше комбинирано (не съм стигнал до там с упътването)) и снимките ми излизат в JPEG формат с големина около 4MB. Има ли някакъв начин да се оправи това ако се намали резолюцията на снимката или нещо подобно?

Имам и един друг въпрос на малко по различна тема. Ползвам (или поне смятам да ползвам) Nikon Copy програмата, която при копиране автоматично въвежда информация във файловете (copyright информация, тагове, адреси и така нататък). Интересува ме след като се въведе тази информация може ли да се изтрие след това? Направо казано, как мога да си предпазя оригиналните снимки от кражба без да ги омацвам със скрити водни марки и подобни?

Така и така съм направил тема… Много се колебая в избирането на wide angle обектив. Дайте някакви препоръки за под 1500 лева. Също и за Macro обектив над 50mm… Също и за Telephoto до 800 лева.

Когато небето е ясно и ми се прииска да снимам звездите, колко долу горе трябва да ми бъзе скоростта на затвор при напълно отворена бленда?

Мерси предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Качество на снимките?
Автор: bpavlov   
Дата:   19-01-12 03:24

Ех, някой май си прави напоследък нови профили, за да се забавлява

Автор: nositel   
Дата:   19-01-12 05:51

посред нощите...[smilie5]

Автор: emo1   
Дата:   19-01-12 07:32

Това със режим L е много яко![cool]

Автор: pumabg   
Дата:   19-01-12 07:40

Не това е по яко

Когато небето е ясно и ми се прииска да снимам звездите, колко долу горе трябва да ми бъзе скоростта на затвор при напълно отворена бленда? [smilie5]

Между другото пиши на брат Асахи той ще ти даде добър съвет [smilie3]

Публикацията е редактирана (19-01-12 07:42)

Автор: Myth   
Дата:   19-01-12 09:32

Заслужаваш да те нахранят, ама.... хайде от мен да мине, прочети си упътването, тук във фотофорум има една много полезна книжка за начинаещи и тогава пак си задай въпросите ако имаш такива [smile].

При астрофотографията обикновенно се снима на Bulb режим и експозициите могат да бъдат от няколко минути до часове ( правят се няколко експонации), ама също вземи да прочетеш малко пък тогава опитай.

Автор: kadar   
Дата:   19-01-12 09:37

Всичко ми е ясно на мен само не разбрах какво е това означение D7000 ?
Преведи ми моля те това за да ми се изясни картинката на 100 %
Преведи смисъл напиши ми го на нашенски че на латиница трудно чета :)
Поздрави !

Дата:   19-01-12 11:35

Ставаше въпрос че снимките са направени с тяло Nikon D7000.

Открих отговора на това което ме интересуваше, благодаря за отделеното време.

Автор: pumabg   
Дата:   19-01-12 11:45

aluethial - Отговора не е един а много и ще трябва да почетеш известно време за да ги разбереш !
[shtrak]

Автор: kadar   
Дата:   19-01-12 14:25

Че какво има да чете ??? А и кой чете вече в тия мътни времена ?
Човека иска всичко.....и то на мига ....

Дата:   19-01-12 19:55

Реда в който са описани нещата в ръководството към въпросният апарат може да бъде малко объркващ. Често ми се налага да търся информация в интернет и го правя но много често информацията е оскъдна или си противоречи. Ето сега примерно на едно място съветват да се снима в RAW, на друго в JPEG. Наясно съм каква е разликата в самите формати но незнаех точно колко голяма е загубата в качество при JPEG, което всъщност беше и причината да пусна темата която да си призная можех и по добре да формулирам, извинявам се за което.

В момента съм изправен пред проблем от друго естество, немога да отворя RAW файлове във Capture NX 2 и Photoshop, интересно е обаче че ми дава да ги отварям с Windows Photo Viewer (след като инсталирах RAW кодекса от сайта на Nikon). Някой знае ли какъв точно е проблема и как може да се отстрани?

Автор: muzka   
Дата:   19-01-12 20:17

Направи Update на Capture NX 2, и ще се отварят RAW файловете

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: