Автор: aluethial
Дата: 19-01-12 03:12
Направих няколко пробни снимки докато експериментирах със скоростта на затвор и размер на блендата, когато качих снимките на компютъра обаче ми направи лошо впечатление че качеството им не надминава това на снимки правени от мобилен телефон, макар и да се виждаха ясно и осветлението да беше добро самото качество беше много понижено. Снимките са 4928x3264, 300dpi, 24bit, ISO-800 (автоматично е май), снимани с 50mm на f/2.8 и 1/60 затвор.
Дали това се дължи на самият апарат – D7000 или може би е в следствие на някаква компресия, снимам на режим L (което на идея си нямам какво ще рече, видях че има няколко режима от които и RAW като също така го имаше комбинирано (не съм стигнал до там с упътването)) и снимките ми излизат в JPEG формат с големина около 4MB. Има ли някакъв начин да се оправи това ако се намали резолюцията на снимката или нещо подобно?
Имам и един друг въпрос на малко по различна тема. Ползвам (или поне смятам да ползвам) Nikon Copy програмата, която при копиране автоматично въвежда информация във файловете (copyright информация, тагове, адреси и така нататък). Интересува ме след като се въведе тази информация може ли да се изтрие след това? Направо казано, как мога да си предпазя оригиналните снимки от кражба без да ги омацвам със скрити водни марки и подобни?
Така и така съм направил тема… Много се колебая в избирането на wide angle обектив. Дайте някакви препоръки за под 1500 лева. Също и за Macro обектив над 50mm… Също и за Telephoto до 800 лева.
Когато небето е ясно и ми се прииска да снимам звездите, колко долу горе трябва да ми бъзе скоростта на затвор при напълно отворена бленда?
Мерси предварително.
|
|