Автор: mitku
Дата: 13-12-11 23:05
И аз обмислях подобна ситуация между 14-24/2.8 и 17-35/2.8. И реших, че 17-35/2.8 е по-подходящ за мен (факт е, че и цената беше значителна причина освен останалите съображения). Не съжалявам изобщо - много съм доволен от обектива. 17-35/2.8 не е идеален, естествено... но въпреки туй съм супер-доволен от него и не съм съжалявал изобщо, че го предпочетох. Вярно е обаче, че за сега аз го ползвам с кропка (Д7000) и т.нар. "омекване" по краищата почти не ми пречи. Някой ден като/ако мина на ФФ ще видим дали ще ми пречи (по-скоро мисля, че не, но както и да е). Вярно е, че 14-24/2.8 е по-добър, но и неслучайно е и доста по-скъп. Най-вече не ме кефи и туй, че не могат да му се слагат филтри. А и 17-35/2.8 ми е с доста по-удобен диапазон и реално туй ми е най-използваният обектив, който си стои постоянно на тялото и само чат-пат го сменям с някой друг за нещо по-специфично. Но всеки трябва да си прецени приоритетите. Просто колкото плащаш, толкоз получаваш. Което и да избереш, ще си доволен. Отиди в някой нагъзин и ги пробвай, или ако някой познати ги имат. Разцъкай ги, може и да вземеш за един ден под наем ако има. Просто си избери САМ какво да вземеш, според собствените си нужди, а не по форумни писания. Успех с избора.
|
|