Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Още едно мнение :)
Автор: holygrace   
Дата:   06-11-11 20:21

Здравейте, от много време се каня да се сдобия с dslr, скоро мечтата ми ще се сбъдне (надявам се:D), чета усилено, сравнявам, гледам, но все пак си позволявам да поискам и вашето мнение. Сумата, която ще мога да отделя е 1100 лв. Не ми се ще тялото да е 450д, което всички препоръчват за начинаещи и за първи по-сериозен апарат. Иска ми се да е 40д, но зависи какво ще изникне в базара. Питам се какъв обектив също да взема (не държа на китов). Ориентирала съм се към 50mm портретен, предвид факта какво планирам да снимам. И като цяло ще ми е интересно какво мислите, да споделите мнение и опит, въобще всичко е добре дошло. Надявам се темата ми да не бъде изтрита. Не мисля, че е неуместна, просто искам да събера малко мнения от хора, които се занимават с фотография. Знам, че дори нисък клас дслр няма да ми отеснее бързо, но ми се ще покупката да е добра и като напредна (живот и здраве), да не открия колко несъвършенства има първия ми апарат, да съжаля и да се чудя как да го продам за ъпдейт.

Отговори на това съобщение
 Re: Още едно мнение :)
Автор: Knartist   
Дата:   06-11-11 20:50

[smile] Че защо да ти бъде изтрита темата [smilie11]
Май нещо много са се наплашили юзърите, що ли така? [smilie8]

Автор: kvakioh   
Дата:   06-11-11 20:51

1100D със китов...

Автор: Suggs   
Дата:   06-11-11 21:16

40D + EF 50/1.8 не е лошо като за начало. Но няма ли да ти е малко голямо и тежко? Добре е да го опиташ преди покупката, да видиш дали ще ти е удобно.

Автор: rapt0r   
Дата:   06-11-11 22:12

40д + 50 1.8 [smilie24]

Автор: ivo_pld   
Дата:   06-11-11 22:15

Здравей!
Защо си се спрял на 40Д?Сигурен ли си в покупката,на практика имаш 1.6 кроп,Д 3 процесор,не много голяма резолюция и въобще,като цяло модел,който вече също си е на години.За тия пари и при тия показатели аз лично бих си взел нещо от по-ниския клас,но което ще е с по-нов процесор,по-голяма резолюция и едно 3 години по-нов модел,D550 например.От там и по-малка експлоатация на старо или чисто нов.
За обектива казваш,че китов не звучи добре,но при положение,че като за начало ще имаш само един и нямаш все още никаква лична представа за нещата,кита според мен е за предпочитане,защото обхваща по-голям диапазон от неща,които може да правиш с него.50/1.8 е наистина хубав бюджетен вариант за портрети,но дори да снимаш предимно портрети.Пак ще ти трябва в една или др. ситуация нещо по-широко.Също така с кита стига експозицията да ти е правилна и да си кадрирал добре си стават напълно задоволителни портрети.Най-малкото и двата обектива се намират почти "без пари",тъй че който и да вземеш първоначално,няма да е голям зор след 2 месеца например да вземеш и другия.
Успех!

Автор: CyberGene   
Дата:   06-11-11 22:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: rapt0r   
Дата:   06-11-11 22:32

1.6 кроп има и 550д само че набухано с 2 пъти повече прехвалени пиксели,нали се сещате какво се случва с динамиката .....,процесора на 40д бил стар..прави 2 пъти повече кадри в секунда,10те мегапиксела са отлични за 1.6 кроп,50 1.8 е обектив за 200 лв ,който ще му свърши 100 пъти повече работа от некъв зум 18-55 дето е тъмница ...въобщене се заблуждавайте ,че новите тела от трицифрените канончета са по -добри от старите двуцифрени. [smilie3]

Дата:   06-11-11 22:55

Наплашила съм се, защото преди време пусках подобна тема и изведнъж изчезна. Първо - благодаря ви за отговорите. Сега не е задължително Канон. Може и Никон. Така де, нали това са двете водещи системи, ще ми се на тях да се доверя. В общи линии, точно мнения като на rapt0r ме насочиха към 40д, защото по-новото не винаги значи по-добро (в някои отношения, разбира се). 1000D е с по-лош корпус, доколкото гледах сравнение в digitalrev. Другото, f/1.8 бил "пластмасов", което трябва ли да ме притеснява? Въобще всички ревюта говорят за good quality budget glass, cheap design. Ще има ли смисъл да го купувам (вярно, че са смешни пари) и след няколко месец в базара да търся f/1.4? Мисля, че пак в същия сайт сравняваха двата 50 mm на Никон и Канон, мисля, че беше в епизода battle of the bokeh и Никонеца категорично спечели (това ме навежда пък на Никон, някой даде идея за него, гаджето ми има д3100 и ще е глупаво и аз да взема същия). А на мен едно от желанията ми е мек рисунък и красиво боке. Въобще, както виждате, доста съм се заплела и ще продължаваме да нищим историята. :))))

Дата:   06-11-11 22:59

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   06-11-11 23:01

Той не снима въобще! А аз упорито съм решила, че не искам да заемам неговото чудо, а да си имам мое. [smilie18] Обаче сега, като ми даваш идеята, че можем да разменяме обективи, доста логично звучи. :)

Автор: aldygreen   
Дата:   06-11-11 23:02

Рапторе,
Зависи от камбанарията, от която гледаш...[smile] Ако се занимаваш с продуктова фотография 10-те мегапиксела на 40D ти идват малко и носят по-ниски приходи. Ако снимаш спорт, 2-та пъти повече кадри, горният дисплей, бързото управление и пр. могат да са решаващи. Динамиката хората я оправят на новите апарати и с по-бързите процесори, и с по-добрите матрици. Така че според зависи...

[beer] [beer] [beer] [shtrak]

Дата:   06-11-11 23:06

Дата:   06-11-11 23:13

Де да знам, апарата му беше подарък, точно когато аз много мечтаех за такъв, но не можех да си позволя и му бях обидена, че избра точно това нещо, след като дори няма интерес да снима. Сега седи в кутията от месеци, мисля, че само веднъж го е пробвал. Той ми предложи да го ползвам и да се уча и да бъде при него, само когато му трябва да снима някакво събитие, ама аз бях много възмутена и отказах категорично. Въобще, женска логика, надали ще разберете. :DD Сега проверих - стъклото е Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6 G ED VR.

Дата:   06-11-11 23:19

Дата:   06-11-11 23:24

Уф, сложно. Мерси много за споделеното мнение. :)

Дата:   06-11-11 23:25

Автор: D.S   
Дата:   06-11-11 23:52

Ако ще купуваш по-добре да е никон, за да ползваш обектива на гаджето, че само с една 50ка освен портрети друго трудно ще снимаш. За 1100лв може да се намери запазен Д90 и 50 1.8

Дата:   07-11-11 00:16

Автор: pvlgeorgiev   
Дата:   07-11-11 18:13

един вариант

Автор: hemilio   
Дата:   07-11-11 18:21

тва 18-70 е голямо недоразумение!
Д90 и 50/1.8 и си свиркай![smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »