Автор: i_viper
Дата: 25-10-11 17:12
Имал си късмета да хванеш интересен момент ... но толкова. Снимката няма композиция. Имаш много скучен преден план, в който няма нищо за гледане и целяи е едно черно петно, което нищо не носи. В такава ситуация бих търсил нещо интересно в предния план, при тази светлина задългително да е нещо графично с характерна форма, за да не му пречи, че няма да има много разработка в него.
Да илюстриам, какво имам предвид. Ето в подобна ситуация използвах тревата, като такъв графичен преден план.
https://photo-forum.net/static/site_pics/200/__1281431025_img004.jpg
Горе в небето ти е много лоша разработката. За такива ситиации ползай поне градиентен филтър. В случайа мисля, че поне 3 стопа ще свърши работа, че може и да не стигне.
Всеки вижда нещата по различен начин (то и така трябва да бъде), аз бих постъпил така, някой друг би търсил нещо различно. Имаи предвид, че само по себе си едно драматично време или лъчи в небето не правят интересне кадър, трябва и ти да се потрудиш, да дадеш на зрителя нещо, което да задържи погледа му.
Не се отказвай, дерзаи, снимаи, учи, ако искаш да се занимаваш с това и следващия път като попаднеш на готино време да реализираш по-добър кадър ... от първия път не става, вервай ми
|
|