Автор: juviander
Дата: 25-09-11 12:44
Дайте да се разберем: за около 600 лв. не очаквам апарата да превъзхожда някой висок клас DSLR. Като писах "на тъмно" имах предвид при намалена осветеност, а не в някакъв непрогледен мрак. Освен това ако менюъла и рекламната брошура на един фотоапарат са някакъв критерий за качеството на снимките които прави, то HS20 би бил перфектния апарат за мен ( прочетох менюъл-а от -до). Проблема е, че както всички знаем, на практика нещата малко се разминават. От прочетеното из нета до сега, оставам с впечатлението, че в ръчните режими апарата се справя добре ( стига разбира се знаеш как да боравиш с тях - нещо, което аз НЕ знам, но имам голямо желание да се науча. Точно за това се насочвам към апарат с множество ръчни настройки. ), докато в авто режим нещата явно не са много изгладени ( нещо, което може да се коригира с излизането на следващи фърмуеър-и).
А относно настоящия ми фотоапарат - той не разполага нито с AF asist, нито има стабилизация, нито пък каквито и да било ръчни настройки ( с изключение на баланс на бялото и корекция на експозицията ). Става въпрос за Nikon Coolpix L10. Така че какъвто и съвременен апарат да взема, за мен би бил огромен ъпгрейд.
Отворен съм и за други предложения, стига да се вписват в посочения бюджет - около 600 лв.
Публикацията е редактирана (25-09-11 12:54)
|
|