Автор: uglyipl
Дата: 02-09-11 22:35
Здравейте,
Решил съм да си сменям китовия 18-105 с нещо по-добро, доколкото е възможно да се вземе по-добро със сравнително ограничен бюджет.
Засега съм се спрял на 16-85, поради това, че в повечето отзиви, които прочетох се сочи за "остър" обектив. Обичам да снимам портрети и това е нещо, което търся в обектива, който бих желал да замени китовия ми. Но от друга страна бих желал да има и добър DOF, което с 3,5/5,6 няма как да се получи добре. По тази причина се загледах в сравнително светлите обективи на Сигма, Тамрон и Токина. Доста ревюта изчетох за тях и всички си имат кусури (за тез пари няма как да е иначе), но все пак повечето определят Сигмата, като най-остра от трите - при сигмите обаче ме притеснява точността на фокуса им с Никон от Токината и Тамрона (версиите със стабилизация) Токината се очертава, като по-добра.
Та в крайна сметка не мога да реша, кой от тези 4 обектива да предпочета - тъмния и остър Никор или някой от другите три по-светли предложения. Моля ви помогнете с плюсове и минуси на база собствен опит, ако е възможно и с примери.
Благодаря ви.
|
|