Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кой апарат да купя: разликата е огромна, но заслужава ли си?.Nikon P500 vs.DSLR
Автор: ivantt   
Дата:   27-08-11 17:09

Привет,
Темата е банална/ разбирам това/, но трябва да избера какво да купя. Колебанието е между Nikon P500/сапунерка суперзоом/ и DSLR/ Nikon D3100+ 18-105 VR/. Колебанието не е свързано с качествата на техниката.
Аз обикновенно снимам с видеокамера, а жената е със фотоапарата. Та дилемата е дали според вас си заслужава покупката на DSLR за тези цели.
Снимки се правят обикновенно по "поводи" и на всички наши екскурзии. Предстои ни малка екскурзия до Испания/Барселона и малко по-южно от нея/. Сега на въоръжение е Konica Minolta Z5 и искаме нов фороапарат. Готов съм да купя DSLR-а, но според вас заслужава ли си? На мен ми допадна много, колебанието е дали ще има разлика в резултата/снимките/!!!!!

Отговори на това съобщение
 Re: Кой апарат да купя: разликата е огромна, но заслужава ли си?.Nikon P500 vs.DSLR
Автор: dilomo   
Дата:   27-08-11 17:25

Разбира се, че има и то огромна! Взимай SLR и не се колебай ;)

Re: Кой апарат да купя: разликата е огромна, но заслужава ли си?.Nikon P500 vs.DSLR
Автор: bordon   
Дата:   27-08-11 17:35

При DSLR-а ще имате и последващи разходи за обективи.
По мое мнение, за съпругата ще бъде по-лесно да работи с огледален. За нещата които снимате, особено по "поводи", SLR-а ще свърши по-добра работа. Работи се по-бързо, по-лесно и с по-добри възможности и резултати.

[shtrak]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   27-08-11 17:58

Консултирай се с жената.[smilie5]
Има някаква вероятност на нея да не и се занимава, или пък да и стане тежък фотоапарата. Има и по-евтини алтернативи в базара, това в случай, че мисълта за риск още ви притеснява. Замислете се, дали искате да задълбаете, да инвестирате в обективи, статив и пр. аксесоари, защото белята не идва сама.[smilie5]

Автор: dream_catcher   
Дата:   27-08-11 17:58

Ако ще се ползва предино автоматичен режим, няма смисъл да си давате парите на вятъра. Съществена разлика в картинката няма да забележите.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   27-08-11 18:04

Бе не е баш така. Кодака не го знам какъв е, но като цяло от нисък, до среден клас сапунерки не съм видял с готин jpeg. Може и да има, но аз да не съм попадал. Въпроса е по-скоро в желанието, защото има хора на които просто не им се занимава сериозно и един турбосапунер наистина ще пасне повече от какъвто и да е огледално рефлексен. Пен-овете не ги знам на какво дередже са в момента, също са по-лек и "компактен" вариант.

Автор: ludiakolio   
Дата:   27-08-11 19:32

Барса и по на юг от нея,първо си пазете камерките и не ги оставяйте по колите.Имам кофти спомен от там,поради тази причина иначе останалото е много добре.Едно ЗА за сапунерката за туризъм,ДСЛР си е тежест и ще го мисли повече жената.[smile]

Дата:   27-08-11 20:28

Жената хареса много Р500, но на мен ми допадна D3100. Факт е, че/жената/ снима повече на Auto или на P/Program/.
За други обективи евентуално ще се мисли след време, затова съм избрал 18-105 за момента. Ако идва "къс" ще се мисли за друг.
Както разбирам препоръчвате Р500 за целите ни.
А за пазенето на техниката съм "подковал" жената, особено след като колежка и приятеля и се разделиха в Барса със Canon не помня кой модел /DSLR/, но помня че са го купили с обектива за 2500лв.

Автор: georgioiv   
Дата:   27-08-11 20:41

разбира се сапунерката... ДСЛР си върви с хубав обектив, raw файлове, последваща обработка за да излезе нещо по хубаво от сапунерския jpeg.
Ако ще се снима на jpeg, автоматичен режим с китов обектив е безмислен харч.....

Автор: hemilio   
Дата:   27-08-11 21:57

oще един глас за сапунереца,и на мен ми се въртят такива мисли и сега продадох единия си ДСЛР за сапунерче-P300 на Никон,точно за разходки и спомени е чудесен.
дойде ми в повече да мъкна ДСЛР-а една седмица из Франция и само да го мисля!
иначе ако имаш възможност и за двете е най добре,понеже понякога си трябва по сериозна техника![beer]

Дата:   28-08-11 10:59

Мина ми такава "еретична" мисъл/ и двата/ през главата, но финансите не стигат.

Публикацията е редактирана (28-08-11 11:00)

Автор: ilcoin   
Дата:   28-08-11 13:38

Разбирам, че ти се иска техно-играчка, ама жените в повечето случаи не мислят така.

Изхождайки от моя опит в подобни ситуации, огледалния ще и се стори тежък, сложен, голям (не се побира в чантата), без достатъчно зуум и като цяло няма да и се занимава да го мъкне и да щрака с него. Още повече да сменя обективи! Само ще си похабиш парите.

Купи и сапунерка!

Автор: rapesco   
Дата:   28-08-11 14:02

Ако въпроса не е финансов взимай D3100 с 18-105 и забрави за всичко останало. Разликата в теглото е само 300 грама, но качеството каквото и да снимаш си е в пъти по-добро.
И още един момент има в тази дилема. Зависи колко ще снимате на ден но батерията на Р500 държи само 220 снимки и покупката на втора е задължиелно, дори и трета ако няма къде да презаредите през деня.

Абе взимай D3100 с 18-105 и не се занимавай с глупости.

Публикацията е редактирана (28-08-11 14:03)

Автор: bvsmp   
Дата:   28-08-11 14:07

Ето една моя тема преди няколко месеца

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1346704&t=1346704

В момента съм с D3100 и AF-S 18-105 VR и съм много доволен. Р500 е с примамливи характеристики но си е сапунерка.

Относно съмнениятаза жената дали ще се справи, моята така се е срастнала с апарата и снима много повече отколкото старата сапунерка. Никакви грижи с визьора и ръзното варио.[beer]

Публикацията е редактирана (28-08-11 14:14)

Автор: iasen2   
Дата:   28-08-11 20:39

Недейте да подценявате жените.
Карат коли, лепят плочки, къртят мивки, що пък да не снимат с голям апарат.
Винаги важи принципа, че размера има значение.
Големия апарат винаги праи впечатление, и на жените това мноо им харесва .

Успах с избора!

Автор: yourdream   
Дата:   29-08-11 09:20

Абе тежък ще й се стори, глупости. Да ви имам изнежените жени... [smilie5] Взимай DSLR и не си давай парите за сапунерки, ще съжаляваш. Както ми казаха колегите на мен преди време - в началото ще искаш да е малък и лек, с повече зуум, а като си го купиш - ще искаш само да снима хубаво. Е, послушах ги и сега си разнасям Д50 с мене и въобще не ми пука! [cool]

Дата:   29-08-11 11:48

Днес ще трябва да реша/решим/, че тук няма D3100 със 18-105 и ще трябва да идва от друг град, а в петък пътуваме.
Дотук препоръките ви надделяват за него. ще приказвам още веднъж със жената, все пак тя снима с него в 85% от случаите.

Автор: CyberGene   
Дата:   29-08-11 12:05

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »