Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Да си оставя 7D-то или a850
Автор: Батко   
Дата:   26-08-11 13:51

Пред дилема съм. Да си оставя 7D-то с 2-та ми обектива Canon 35@1.4 и Sigma 85@1.4 или да ги разпродам и да си взема една SONY a850, която имам възможност да взема.

Плюсовете на 7D-то според мен са:
- 8fps, фокусната система, видеото, вградената светкавица, прахосмукачката на сензора

Плюсовете на a850 са сензора и матричната стабилизация, която би ми свършила отлична работа на тъмно с твърдите обективи. Чудя се дали все пак няма да ми липсва вградена светкавица.

След 1 година ползване на 7D-то се оказа, че серийни снимки почти не ползвам, от фокусната система ползвам само централна точка, видео снимам изключително рядко, а светкавицата я ползвам само в много ярки дни, понеже за вкъщи си имам 2 отделни.
Също така ( лично мнение ) мисля, че цветовете и JPEG-a от SONY-то повече ми допадат, а все по-рядко имам желание да си играя с RAW-ве. Преди месец снимах малко с една алфа - надмина очакванията ми и то с китов обектив 50-200 или нещо такова.

В същност може би се чудя дали SONY имат добри обективи с които да заместя 35-та и 85-та. Като че ли пиксела на а850 е малко по-голям от на 7D-то, което е добре. Нормалния обектив за FF е доста по-евтин 50@1.4, 135@1.8 е "малко" скъп и едва ли ще си го взема на първо време.

Отговори на това съобщение
 Re: Да си оставя 7D-то или a850
Автор: hotsnail   
Дата:   26-08-11 13:58

85-ци има на Минолта (1000-1500 левчета) и Цайс (Ч3000 левчета)

35-ци ...има 1.4 на Сони малко противоречива е, на минолта има 35/2 който е уникален обектив ама е доста рядко срещан по ибея.

http://kurtmunger.com/minolta_af_35mm_f_2_reviewid204.html

35/1.8 новия на Сони е много много готин ама е за кроп.

Има сигма 28/1.8 за фул фрейм. Доста хубав обектив е оптически. Аз имам една. Може да се договорим ама след като я пробваш - прави гаден бек фокус - на некс-а е перфектно щото АФ нямам ама на А850 ако не може да се нагласи фокуса и....

Публикацията е редактирана (26-08-11 14:01)

Дата:   26-08-11 14:07

[smilie24] И аз четох някакви страшни неща за бокетата на сонитата във photozone.de, а колкото до бек-фокуса - не ме плаши, защото си има регулиране на фокуса, така както и 7D-то ( аз за това и си го взех предимно ).

Нещо не съм довидял - и алфата май има прахосмукачка!

Автор: simbon4o   
Дата:   26-08-11 14:26

7D-то не е за портретисти :) ако ще снимаш портрети се ориентирай към 35мм матрица или друга кропка и повече обективи. Дори 600Д ще ти върши работа като чета какво правиш.

Автор: sirkhann   
Дата:   26-08-11 14:33

Абе тая сигма специално трудно някой ще я бие. [smilie3] М/у другото гледам доста я купуват [smilie5]

Сони си струват за мен за 2 неща - Zeiss обективи и яките цветове. Тия 24 МП трябват ли ти? D700 също е оферта.

Аз със 7Д-то имах страхотни ядове с фокуса, AF не помагаше, минах на Никон и открих топлата вода [cool]

Дата:   26-08-11 14:46

simbon4o, 600D, както и 60D няма AFmicro-adjusment, така че 7D-то беше най-евтиния вариант, без да броим 50D.
sirkhann, сигмата изключително много ме кефи, ма на - EF e. 24MP не ми трябват - и 12 ми стигат, но държа на стабилизацията. Освен това съм снимал с D700 и не ме кефи като ергономия / копчета, иначе става!

Дата:   27-08-11 11:29

ако избираш правилните обективи адджъстмента не ти трябва :). И определено тази екстра не си струва парите отгоре спрямо 60Д примерно който е почти същата камера, 600Д само дето е с по-гаден визьор иначе и 3-те са с еднаква картинка. За портрети аз бих предпочел друга система обаче или друго тяло. 35мм си е чудо за портретистите, но идва скъпо. Лично аз ако ще си правя система на кроп бих предпочел пентакс К5 със 50-135 2.8 и няколко сигми на 1.4. За фул фрейм бих се метнал на Д700(това съм аз) но и А850/900 и 5Д2 не лъжат. Сони имат чудни портретни обективи(минолти) и наистина си е предимство стабилизирания портретен обектив ;).

Автор: Alex-dan   
Дата:   27-08-11 11:39

simbon4o, не е така за AF-а. Не знам да има производител, който да гарантира че никога няма да ти се наложи да коригираш, дори и за малко повече детайл. Аз като имам Д300 и съм си избрал 105 ВР, да не би да е грешен обектив, но с лека корекция стана абсолютна резачка. И бтв, просто и останалите обективи заради тялото ми им трябва коригиране, закачени на др апарат са перфектни. Иначе до някъде си прав де - и преди корекцията пак беше доста остър [smilie18] Но... MA трябва да го слагат от първия до последния модел всички производители, ама се циганят...

Дата:   27-08-11 11:52

60D няма нищо общо със 7D откъм глезотии в автофокуса...

Автор: lumix   
Дата:   27-08-11 12:26

https://lh3.googleusercontent.com/-DUwSz0u5xb4/Tli2umNIh1I/AAAAAAAABbw/5SKtLKjwRTM/s640/2011-08-27_1

Не че се заяждам ама реших да погледна профила на човек, на който не му стига 7Д....и какво да видя?

Всичките тези снимки могат да се направят и с проста сапунерка, а не с техника за 3-4 хиляди лева....

Нищо лично!

Автор: ludiakolio   
Дата:   27-08-11 13:10

Чак пък с проста сапунерка[smile]

Автор: zariio   
Дата:   27-08-11 13:14

lumix,така степенувани по рейтинг Б не разбрах твоето мнение ли е че с проста сапунерка стават или на Б-тата [smilie3]

Дата:   27-08-11 13:26

човека си каза че 7Д-то не му ползва всичко а за сапунерка - не може да се направят поне някои от тях [smilie5]

Дата:   27-08-11 13:27

zariio, това трудно ще го направиш със сапунерка......но в посочения профил не видях нищо, с което 7Д да не може да се справи! [smilie5]

https://photo-forum.net/static/site_pics/114/r_1206551064_s.jpg

Дата:   27-08-11 13:30

zariio - стига с лошо [smilie5]

Дата:   27-08-11 14:15

Мислих, че се е приключила тая тема, а какво да видя - форумци ми коментират снимките! [smilie18] [beer]

lumix, поклон пред твоя гений - наистина половината от снимките, които си показал са направени със сапунерка ( Canon Digital IXUS 700 ). Даже има и 2 снимки правени с жисием Nokia N95 в профила ми... И не съм казвал, че не ми стига 7D - напротив мисля, че в технологично отношение е по-напред от алфата. Просто на практика се оказва, че не му ползвам екстрите, а това което предлага алфата ми се струва подходящо за моите си неща които снимам.

Темата е и за това да ми кажете заслужава ли си според вас смяната, ако може без "според това което си представил да/не". Аз не мога да преценя. Колебая се - за това реших да попитам...

Иначе моите любими снимки са тези, но уви - останаха недооценени:

https://photo-forum.net/static/site_pics/161/7_1300870050.jpg

https://photo-forum.net/static/site_pics/161/7_1216202014.jpg

[thankyou]

Дата:   27-08-11 14:32

Батко, не се впрягай ама поста ти звучи горе долу така:

Купих си Ламборджини, ама е много бърза. Дали да не го сменя с Мерцедес 500СЕЛ, не че ги карам ....щото нямам книжка... [smilie5]

Автор: Alex-dan   
Дата:   27-08-11 14:35

Е какво станало сега, човека се чуди дали да смени готин апарат с друг готин апарат и взехте да му търсите сметка [smilie5] Мен по-скоро ме озадачава дилемата то гледна точка на това, че нямат общо много двете камери. Ако държиш на картинката само, ФФ [smilie24]

Автор: Mogila   
Дата:   27-08-11 14:35

Батко, нали виждаш какво става когато кажеш, че искаш да минеш на Сони. Аз мислех да те предупредя още в началото на темата...
Няма за какво да се захванат и започват да ти гледат профила. Б....и ши...те н....и[smilie23]

Автор: pefoto01   
Дата:   27-08-11 15:05

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: vgramatikov   
Дата:   27-08-11 15:17

Най-разумното решение е ,да продадеш 7д и да събереш за 5д марк 2.

Така видеото и макро аджъсманта ще си останат като екстра.Ще запазиш и двата чудесни обектива.
И 5д2 има по-хубава картинка от алфите.

Дата:   27-08-11 15:33

lumix, безсмислено ми се вижда да ти отговарям по какъвто и да било начин.
Alex-dan, точно за това е темата, защото в нета няма неща от сорта на "7D vs a850" :) Хората се променят - променят се и техните желания и приоритети. Всичко води до натрупване на повече опит и до откриването на собственото Аз и разбирането му и други подобни оправдания за поредната финансова изцепка... :)
Mogila, благодаря за подкрепата!
pefoto01, ето това исках някой да ми каже, а пък аз имам време да помисля още до другата седмица [smilie24]

Благодарности и на всички останали, оставили своето мнение!

edit: pd, беше въпрос на време и ти да се включиш :), разбира се ценя мнението ти, IDA ми каза същото, аз обаче продължавам да си мисля, че SONY-то изкарва по-добри цветове, базирайки се на скорошния ми опит с една алфа35 и сравнявайки подобни снимки м/у нея и 7D и снимки, които съм разглеждал правени с а850

Публикацията е редактирана (27-08-11 15:37)

Дата:   27-08-11 15:35

5д2 има по-хубава картинка от алфите.

Как не [smilie5]

Дата:   27-08-11 16:15

Батко, много си докачлив, ето това не е Ламбо нито Мерц 500 ....[smilie5] Т.е. Мерц е някакъв, но е като Лайка при фотоапаратите!
(снимката е моя)

https://lh6.googleusercontent.com/-F-St3_HeBCw/TljtHbLsMwI/AAAAAAAABb8/pnRUkQE5vRg/s720/BATKO.jpg

Публикацията е редактирана (27-08-11 16:19)

Автор: vgramatikov   
Дата:   27-08-11 20:21

Батко цветовете са относително нещо.
Ако нещо ти харесва в цвета на Алфа не виждам какво ще те спре да го докараш при Канон.
[smilie24] Ще свикнеш.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »