Автор: Батко
Дата: 26-08-11 13:51
Пред дилема съм. Да си оставя 7D-то с 2-та ми обектива Canon 35@1.4 и Sigma 85@1.4 или да ги разпродам и да си взема една SONY a850, която имам възможност да взема.
Плюсовете на 7D-то според мен са:
- 8fps, фокусната система, видеото, вградената светкавица, прахосмукачката на сензора
Плюсовете на a850 са сензора и матричната стабилизация, която би ми свършила отлична работа на тъмно с твърдите обективи. Чудя се дали все пак няма да ми липсва вградена светкавица.
След 1 година ползване на 7D-то се оказа, че серийни снимки почти не ползвам, от фокусната система ползвам само централна точка, видео снимам изключително рядко, а светкавицата я ползвам само в много ярки дни, понеже за вкъщи си имам 2 отделни.
Също така ( лично мнение ) мисля, че цветовете и JPEG-a от SONY-то повече ми допадат, а все по-рядко имам желание да си играя с RAW-ве. Преди месец снимах малко с една алфа - надмина очакванията ми и то с китов обектив 50-200 или нещо такова.
В същност може би се чудя дали SONY имат добри обективи с които да заместя 35-та и 85-та. Като че ли пиксела на а850 е малко по-голям от на 7D-то, което е добре. Нормалния обектив за FF е доста по-евтин 50@1.4, 135@1.8 е "малко" скъп и едва ли ще си го взема на първо време.
|
|