Автор: DREAM_THEATERa
Дата: 08-08-11 14:59
asahi
Извини ме, зачетох се в писанието си и бях на път да се извиня, че съм написал глупост, обаче ти четеш ли се въобще какво пишеш, четеш ли ме и мен ???
Къде съм писал, че монитор се калибрира спрямо устройството???
Ако калибрираш монитора си вярно спрямо един цветови профил, а отсреща стои устройство калибрирано спрямо друг цветови профил, сещаш ли се какво ще се получи???
И монитора, т.е. устройсвото на което ние с очичките си виждаме превюто на това, което правим обработвайки изображения и задавайки им цветове и печатащото устройство или другия монитор, следва да са калибрирани към един и същи цветови профил - Ако в печатницата ти казват, че работят с FOGRA 39, ти също си калибрираш монитора с FOGRA 39, а не FOGRA 27, понеже искаш резултата ти да е на 95% съвпадащ с това дето си виждал на монитора.
Ама не може да калибрираш монитор за да извадиш от него верни цветове в тази печатница с FOGRA 39 и да очакваш тези ти настройки да ти показват верно цветовете на един фото принтер без допълнителни настройки или такива различаващи се от FOGRA 39, примерно.
|
|