Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Лична драма със SD карти (и избор на нов апарат)
Автор: sirkhann   
Дата:   20-07-11 22:30

Понеже стоя без техника почти от началото на годината, почнаха да ме хващат нетърпеливостите и си рекох, че трябва да си взема някое апаратче да си щракам докато излезе новата реколта апарати наесен, пък после ще се ъпгрейдва евентуално.

На прима виста си харесах Sony A580. Всичко точно, цената поносима... до момента в който не установих, че гадината ползва SD карти. За мое съжаление имам една купчина CF карти от хубавите. Купуването на нови SD карти би било нерентабилно.

Реших, че ще се напъна (т.е. ще напъна кредитната карта [smilie5] ) за едно D7000 с 50/1.8. Гледам спецификациите: SD карта. Тъкмо две...

(на тоя етап почва да се надига леко недоволство вътре в мен)

Canon се направиха и те на гъби, смениха слота на 60D напук със SD, при все, че предишните модели бяха с CF. Не, че бих си купил техника на Canon вече. Споменавам го между другото, да ми е гадно...

Викам си - за 2-3 месеца ще преглътна да снимам с Pentax. Гледам K-5... SD карти [smilie11]

В тоя момент почна сериозно да ми писва човек да не може да си купи фотоапарат с готина матрица и CF карти и си викам - ще забия една Sigma SD15 и не ми пука вече. Отварям, гледам... и там гнусните SD карти сложили...

Питам следния тъп въпрос - колко извратено може да бъде човек да не може да си купи в момента нов апарат на нормална цена, от тия, с хубавите матрици и да не е модел на 2-3 и нагоре години? Като погледна гамата на всички производители... ами то всички модели с CF карти се очаква да се обновят след 1-2 месеца. Да набиеш една торба пари в нещо подобно е най-малкото неразумно...

Само не разбирам - подобно налагане на боклукчавите SD-та някаква световна конспирация ли е или що? [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Лична драма със SD карти
Автор: erotila   
Дата:   20-07-11 22:41

SD са малки и не греят много, апаратите които ги ползват са направени за снимане в топлите страни или лятно време на нашите географски ширини и дължини
CF са друго нещо голяма площ повече загряват и за това са за ползване в студените зимни дни, за по непрофесионалните модели фотоапарати са които са и по-големи за да не се изстърват и да стоят по плътно в ръцете, при студено време загряват вътрешността на тялото и добре затоплят студените ръце, неудобството е че като паднат се чува един приглушен звук, но ако бяха и метални щеше да е по добре с един магнит от високоговорител само си ги придърпваш без да се навеждаш

Автор: дидибаев   
Дата:   20-07-11 22:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   20-07-11 22:57

Имам против, че имам доста хубави CF карти - SanDisk Extreme, Transcend 300x (която си е също доста скъпа карта заради SLC технологията).

Тях какво да ги правя? [smilie2]

Автор: gmir   
Дата:   20-07-11 22:58

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   20-07-11 23:02

SD карта ми се е разпадала в ръцете, CF - не.

SD карта ми се е повреждала, CF - не [smilie5]

SD освен това малка е и бавна [smilie5]

...

Недоволството ми не е против SD картите а против това, че толкова са ги набутали навсякъде, че една камара CF-та ми седят като музеен експонат. Освен да ги продам на безценица...

Публикацията е редактирана (20-07-11 23:03)

Автор: ramdar   
Дата:   20-07-11 23:06

erotila [beer]
---
Всички нови машини са с SD, SDHC и SDXC карти - компактни, бързи и надеждни.

Автор: gmir   
Дата:   20-07-11 23:10

Дата:   20-07-11 23:10

Мерси...

Отивам да си купя употребявано 5Д от базара и секундно лепило да му лепна огледалото, като падне... [smilie4]

Автор: mugen   
Дата:   20-07-11 23:12

Много ясно, че ще са със SD, CF заедно със слота заема половината апарат [smilie5]
Да не говорим, че винаги има риск да ти се нагъне някое краче.

SD я вадиш и я буташ във всеки notebook или принтер освен това.

Дата:   20-07-11 23:12

@gmir- ааа, прав си... чупил съм адаптер за micro SD.

Иначе си купувам само Sandisk и Transcend от магазина [smilie21] Поне има Class 10 Transcend на приемливи цени... [beer]

Автор: neuromancer   
Дата:   20-07-11 23:13

Не знам защо, ама както си разпродал техниката, за какво са ти били тия CF карти, та не си ги шитнал и тях? То всичко се обезценява, като си я купил струва нещо, после седи половин година без да я ползваш и можеш да я хвърлиш.
Купи си по-висок клас апарат, те все още са с CF.
Сонито ако ползваше мемори стик, по-добре ли щеше да ти е?

Дата:   20-07-11 23:14

@mugen - notebook нямам. Принтерът ми има екранче, но не разпознава нито RAW, нито има Ps [smilie18]

Темата се изчерпа.

Следващата драма е - защо A580 и D5100 нямат настройка на фокуса [smilie10]

Дата:   20-07-11 23:16

CF картите ги пазех за Sigma SD1... [smilie2]

Автор: ramdar   
Дата:   20-07-11 23:35

sirkhann - защо A580 и D5100 нямат настройка на фокуса ?

ако говориш за microadjustment, нямат защото "може би" НЕ са 1Ds mark III, 1D Mk3, 5D Mk2, 7D...
CF картите ги продай или подари на някого, който все още има нужда от тях.
И кво толкова специално очакваш от Sigma!? Като не ти харесва Canon, грабвай някакъв Nikon и ходи да щракаш.

Автор: MauMyHa   
Дата:   21-07-11 06:33

купи си Leica S2 там може да ползваш и двете карти[smilie18]

Публикацията е редактирана (21-07-11 06:51)

Автор: GOSPODIN   
Дата:   21-07-11 11:01

sirkhann, прав си за СД картите, но дано разбереш, че идеален апарат няма. На 5д понякога им се отлепва огледалото, но на Никон почти винаги им се отлепва кожата, но това не прави апаратите лоши за снимане.
Успех с избора.[shtrak] [beer]

Дата:   21-07-11 11:11

Аз избор съм направил, ама парите не стигат за него [smilie2]

Трябва с нещо да се почеше крастата...

Нещата отиват или към Sony A580. Евентуално се чудя за Nikon D7000, ама там е повече зор, не ме кефи като система и т.н. Обаче пък обективите се намират лесно в базара... [smilie4]

Автор: джъмбо   
Дата:   21-07-11 11:18

д300с има и двата слота и е на добра цена

Дата:   21-07-11 11:21

И аз мислех за него, ама е стар вече и като излезе новото поколение, няма да държи цена. А искам нещо, с което да снимам само няколко месеца, докато си избера нещо от новите апарати. Т.е. там набутването ще е най-голямо за нов апарат, в базара хубави оферти също няма.

[smilie2]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »