Автор: sirkhann
Дата: 20-07-11 22:30
Понеже стоя без техника почти от началото на годината, почнаха да ме хващат нетърпеливостите и си рекох, че трябва да си взема някое апаратче да си щракам докато излезе новата реколта апарати наесен, пък после ще се ъпгрейдва евентуално.
На прима виста си харесах Sony A580. Всичко точно, цената поносима... до момента в който не установих, че гадината ползва SD карти. За мое съжаление имам една купчина CF карти от хубавите. Купуването на нови SD карти би било нерентабилно.
Реших, че ще се напъна (т.е. ще напъна кредитната карта ) за едно D7000 с 50/1.8. Гледам спецификациите: SD карта. Тъкмо две...
(на тоя етап почва да се надига леко недоволство вътре в мен)
Canon се направиха и те на гъби, смениха слота на 60D напук със SD, при все, че предишните модели бяха с CF. Не, че бих си купил техника на Canon вече. Споменавам го между другото, да ми е гадно...
Викам си - за 2-3 месеца ще преглътна да снимам с Pentax. Гледам K-5... SD карти
В тоя момент почна сериозно да ми писва човек да не може да си купи фотоапарат с готина матрица и CF карти и си викам - ще забия една Sigma SD15 и не ми пука вече. Отварям, гледам... и там гнусните SD карти сложили...
Питам следния тъп въпрос - колко извратено може да бъде човек да не може да си купи в момента нов апарат на нормална цена, от тия, с хубавите матрици и да не е модел на 2-3 и нагоре години? Като погледна гамата на всички производители... ами то всички модели с CF карти се очаква да се обновят след 1-2 месеца. Да набиеш една торба пари в нещо подобно е най-малкото неразумно...
Само не разбирам - подобно налагане на боклукчавите SD-та някаква световна конспирация ли е или що?
|
|