Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Крушунските водопади - обречена красота?!
Автор: yozo   
Дата:   18-07-11 23:52

,

Отговори на това съобщение
 Re: Крушунските водопади - обречена красота?!
Автор: yozo   
Дата:   18-07-11 23:52

И при всичко това, къпането е забранено. И при всичко това общината събира по левче вход. За какво, за да позволи унищожаването на това богатство!?

Що за идиот трябва да си за да осъзнаваш, че нещо е красиво и си отишъл да го видиш защото е красиво и да го тъпчеш като овца от стадо!

Що за идиот трябва да си да си плеснеш торбата с бирата по средата на природна защитена забележителност за да си я изстудяваш.

Колкото се опитвах да направя, толкова не можах да направя нито един кадър без някое говедо къпещо се насред "защитена местност"

http://photo-zona.net/images/user12272/album38095/large/1311021824_vgff7028_IMGP9005.jpg

http://photo-zona.net/images/user12272/album38095/large/1311021833_vacu8085_IMGP9028.jpg

http://photo-zona.net/images/user12272/album38095/large/1311022153_tobf7437_IMGP9033.jpg

http://photo-zona.net/images/user12272/album38095/large/1311022146_lzmm8068_IMGP9034.jpg

http://photo-zona.net/images/user12272/album38095/large/1311022139_ofyo2114_IMGP9038.jpg

http://photo-zona.net/images/user12272/album38095/large/1311022132_wzhl7970_IMGP9042.jpg

http://photo-zona.net/images/user12272/album38095/large/1311021837_cuzs5152_IMGP8983.jpg

[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: next_time   
Дата:   19-07-11 00:08

За това са виновни софиянци.Доиде лято и се изсипят насам натам да прецакват къде каквото има и да цапат на местното население.

Не се коси .... глас народен глас божи.Щом на мнозинството му е по-гот да се къпе. значи така трябва да е.

Автор: Plamen11   
Дата:   19-07-11 00:13

Ходил съм веднъж , два пъти,но такава простотия не е имало.Изглежда жалко.[smilie23]

Автор: mondragon   
Дата:   19-07-11 00:26

Оф като почнете с тия Софиянци...все едно вие само във вашите си градове седите. Като ги гледам тия или от Плеин да ге или от Ловеч или от околните села. Но така е, докато природни забележителности се дават на концесия на мутри, така ще е....

Автор: unf   
Дата:   19-07-11 00:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: apollo   
Дата:   19-07-11 00:49

Все тая кои са това е битовизъм от най-долен тип... хора с ограничен мироглед за които живота се състои в работа, хапване, пийване, гримове, клюки и така нататък дивотии [smilie11]

За тях мястото е по-скоро бройкане на забележителност видяна примерно в рекламата по време на мача или турския сериал. Разбира се че ще газят и трошат за да си изстудят бирата... па те го дее е студената водица [smilie8]

Тези хора не са нито лоши, нито нахални те са просто балканци, които искат да пренесат града а често и селото навсякъде и винаги гледат но без да виждат/за последното се иска поне още едно нещо/... [smilie2]

Автор: vladimir666   
Дата:   19-07-11 00:50

Аз съм решил проблема. По такива комерсиални места ходя само зимъска. Примерно на Рилските на -15 и 2 метра сняг няма говеда

Автор: pefoto01   
Дата:   19-07-11 00:53

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Jim__Beam   
Дата:   19-07-11 00:54

Поради възможност този потребител да обиди някой , неговият коментар е изтрит предварително ....

Автор: guesswho   
Дата:   19-07-11 01:12

Автор: next_time   
Дата:   19-07-11 01:15

unf

С удоволствие ще го направя и в устата ти [beer]

..... като сваря.

Автор: ARGO   
Дата:   19-07-11 01:22

НЕ са Софиянци, а простите селяндури от селата. Селянина това си го има за "Ей там на ряката" [smilie9]
ходих скоро за гъби по едни селца, ами прост народ - изкъртил си плочките от дома(ударението е на О)и ги изсипал в близката горичка, съмнявам се пак някой "софиянец да ги е докарал от София...ааа и телевизор метнат имаше [smilie23] Селска Чест от Маскани

Публикацията е редактирана (19-07-11 01:29)

Автор: loveforever   
Дата:   19-07-11 01:39

Веднъж съм ходила на Крушуна. Беше пролет, кално и дъждовно и хора почти нямаше та може би заради това и не видях подобни гледки. Малцината престрашили се да дойдат въпреки лошото време ми се пулеха странно на триногата и на ентусиазма.
Много ми хареса мястото. Пак ми се ще да ида, да го почувствам и да поснимам, но не знам как мога да се справя с картинката по-горе. На доста места съм била в чужбина по забележителности, но колкото и туристи и посетители да е имало винаги гледката е била различна. Никога не съм имала проблем да направя хубав кадър. Просто там нещата са помислени и уредени така, че хем повече хора да видят забележителността, хем тя да се опази, хем хората да не си пречат ненужно.
Не знам кога и у нас ще узрее акъла на тези от които зависи този въпрос така че всичко да си дойде на мястото.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   19-07-11 04:07

next_time написа:

> За това са виновни софиянци.Доиде лято и се изсипят насам натам
> да прецакват къде каквото има и да цапат на местното население.
>
>
> Не се коси .... глас народен глас божи.Щом на мнозинството му е
> по-гот да се къпе. значи така трябва да е.
>

Нещо тотално си се объркал. Ела август в София, да ни видиш софиянци. Две каруци народ остава в града, барабар с уличните кучета и гълъбите.[smilie5]

Автор: biser_todorov   
Дата:   19-07-11 07:57

Преди около месец и нещо ходих до Боянския водопад и до водопада Варовитец над Етрополе.
До Боянския беше към 18-19h с цел да се поскрие малко слънцето, и да избегна такива гледки. Но пак имаше хора, които бяха отишли там да хапнат и да пийнат бира.
На водопада Варовитец нямаше никой и там е много красиво, непокътнато от човек място.
Мислех да отида и до Крушунските водопади, но при тези гледки се отказах.
Когато ходих преди около месец до ждрелото на р. Ябланишка (по-трудното) нямаше хора. На връщане срещнах туристи които се качваха. А на другото, на р. Ерма гледката е по-зле отколкото показаните кадри от началото на темата. Под сенките на дърветата в една равна част до реката имаше коли от които дъни чалга, миришеше на скара, хората само хапваха и пийваха там.... грозна гледка.
Много ми се искаше и аз да видя Крушунските водопади както с очи, така и с обектив.... но ще се въздържа да отида там при подобни картинки....

Автор: ctpahho   
Дата:   19-07-11 09:09

Позволете да не се съглася изцяло с вас тук. Светът не е само фотография, обикновените хорица също могат да се разхождат и да прекарват време сред природата :)
Това че има биричка сложена във водата за изстудяване не е лошо. Лошо би било ако после торбичката от Билла с празните бутилки останат там. [smilie23]

Иначе от фотографска гледна точка сте абсолютно прави. [smilie24]

Мен пък ме дразнят жиците които са навсякъде, ама...

Айде!
[beer]

Автор: gogzy   
Дата:   19-07-11 09:12

Я кажете колко от вас псевдо планинари природолюбители продължиха нагоре след водопадите, та чак до върха над тях и колко от вас отидоха до другия водопад (мисля, че се казваше "зелен камък" или нещо подобно) не по малко красив??? Или сте просто, част от тълпата по която плюете и вървите до там, дето има асвалт и стълбички???

Автор: shadowlevel   
Дата:   19-07-11 09:23

Във всичко казано има доза истина,но пропускаме и още един тънък момент..българина освен балканщината го тресе и БЕДНОТИЯ..-та вместо да си плаща и да почива, като бял човек по хотелските комплекси, се търкаля по ливадите и млати кайма и бира,закупени от "народните магазини"!А това,че след себе си остава следи като от Цунами е и тоталната липса на самосъзнание и отговорност!Затова щракайте с апаратите докато не е станало още по-лошо!Тенденцията е.. нещата да се влошават[smilie18]

Автор: radostinivov   
Дата:   19-07-11 09:35

Ми, псевдо или не, според мен това, което се е показано на снимките не е нормално.Едно е да си направиш барбекю и да пийнеш една студена бира на някоя полянка в топлия юлски ден.Съвсем друго е да се къпеш във природна забележителност.А пък вече е крайно да си студиш биричката там.
Аз на Крушунските водопади ходих за първи път през пролетта и макар че имаше много хора, не видях никой да направи подобна глупост, освен едни господа с мургава кожа и съмнителен произход.Но за тях си знаем, че правилата не важат...Та ходете на това райско място, наслаждавайте се на красотата, която природата е сътворила, отпочинете си, послушайте как пада водата, пък за скарата и бирата има други места - полянките преди да преминете бариерата са идеални за това. :)
Лошо е обаче, че отново хората взеха да се делят на софианци и не-софианци.Много хора, живеещи в София, са просто провинциалисти с тамошно местожителство и е много смешно, когато и те започнат да убиждат на "селянин" . София, Търново, Враца, Перник, където и да е - навсякъде има интелигентни и глупави хора.Мисля, че вече трябва да се проумее това. (за протокола, не живея в София)
Айде весело от мен : )

Автор: unf   
Дата:   19-07-11 09:39

Автор: Yozo   
Дата:   19-07-11 10:29

gogzy написа:

> Я кажете колко от вас псевдо планинари природолюбители
> продължиха нагоре след водопадите, та чак до върха над тях и
> колко от вас отидоха до другия водопад (мисля, че се казваше
> "зелен камък" или нещо подобно) не по малко красив??? Или сте
> просто, част от тълпата по която плюете и вървите до там, дето
> има асвалт и стълбички???
>

И какво значение има дали сме продължили нагоре след водопадите или не. Тук не става дума кой е планинар и кой не, а това кой има култура и самосъзнание да оцени това на което е отишъл да се наслаждава. Аз може да не съм продължил нагоре но не съм си позволил да вляза като подивяла крава насред водата за да си правя полуголи фотосесии или за да си изкъпя определени части от тялото. Човек като иска да се снима за спомен застава на брега и го прави. Явно снимката за "у фейсбуко насред ряката" е по-важна от това да се насладиш на хубавата природа.

Автор: gogzy   
Дата:   19-07-11 10:48

"като подивяла крава насред водата за да си правя полуголи фотосесии или за да си изкъпя определени части от тялото" [smilie18] [smilie18] [smilie18]
[smilie24]

Автор: gyaurov   
Дата:   19-07-11 10:51

Не разбирам с какво се разваля природата като младежта гази до колене в реката и се снима?

Или просто някой го е яд, че не може да си направи свястни снимки?

Автор: lyubo.asenov   
Дата:   19-07-11 10:56

Здравейте,

Според мен не става дума нито за софиянци, нито ловчанлии, нито плевенчани. Тук не става въпрос за това, кой къде е роден или живее. Има културни хора и не културни. Културата като всичко друго се учи, тези хора явно не е имало кой да ги научи. Щом се възмущавате на случката може само да се радвате защото може да се каже, че сте по културни от тях [smile] .

Но самото поставяне на проблема тук не го решава. Колкото и да се тръшкаме няма да спрем хората да се къпят във водопадите. И тъй като има хора, които събират такса точно от тях трябва да изискаме да решат този проблем.

Не знам кой събира таксите, аз лично написах електронно писмо на областна администрация Ловеч (governor [at] lovech.government.bg), тъй като не знаех къде другаде да пиша. Ако някой знае по точно място за оплакване нека каже, ако не вместо тук оплачете се на гореспоменатия адрес.

Приложил съм в писмото си линкове към снимките на автора на темата, надявам се, че автора няма нищо против.

Поздрави

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »