Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Цената на снимките:
Автор: antonigeorgiev   
Дата:   12-07-11 20:51

Отворена за интерпретация.

количествено - качествени сравнения ме интересуват, както и съотношения между цена - артистична стойност.

и за да няма обидени, моля всеки да опише за кой стил фотография пише.
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Цената на снимките:
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   12-07-11 20:56

С огромно внимание ще следя темата, най-вече за да видя как ще се измерва "артистичната стойност" [smilie24]

Автор: MauMyHa   
Дата:   12-07-11 20:59

веднага ще ти дам пример[smilie5]
Роса за този кадър взех Укенд за двама в Банско Спахотел 4 звезди където стоността на укенда и един масаж излезе около 440 лева[smilie5]

Автор: petkova70   
Дата:   12-07-11 21:04

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   12-07-11 21:50

Добре почваме, още примери ?

Автор: gecata   
Дата:   12-07-11 21:57

ТОЗИ кадър съм го продавал 9 пъти за 6 години на цени от 25лв, до 120лв.за различните резолюции и до тук ми е изкарал малко по-вече от 800лв.

Дата:   12-07-11 22:12

Ами малко по другите въпроси които поставих, относно снимките като такива?
Ето един пример:

защо снимам скучни снимки с иначе перфектно издржана естетика? какво искам да кажа освен очевидното? имам ли да споделя нещо повече от това че съм научил да боравя с композиция и светлина? и натуралната или ретуширана красота на модела? и защо снимам толкова красиви места и ги идеализирам, все още, като това са го правили преди векове и всеки(артист в днешно време на запад или изток) се опитва да избяга от носталгията(силата която контролира масите), липсва ми едно такова критическо мислене(по скоро някой с който да обменям идеи)...

въпросите са в единствено число, но се отнасят към всички(заинтересовани)

Автор: vikitovikito   
Дата:   12-07-11 22:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   12-07-11 22:39

То ние сме още в началото..

Някой ще ми каже ли с какво се характеризира Американската фотография(да си говориме за последните 2 години, ако искате и седмици) ами Поляшката, а далеко-източната? а родната? (естетически и психически)

Автор: gecata   
Дата:   12-07-11 22:50

защо снимам скучни снимки с иначе перфектно издржана естетика?
Ами как защо? За да ги продам 9 пъти, а ако може и 18.
Това ми осигурява средствата да правя снимки като тази и тази

Публикацията е редактирана (12-07-11 22:59)

Автор: tziko   
Дата:   12-07-11 22:59

Аз пък от този кадър един лев не съм изкарал и не смятам да изкарам, щото го давам без пари на който го иска. Освен това кадъра ми донесе пълното удоволствие от фотографията, техниката и възможностите ми и за всички може да струва 0.00лв. но за мен е безценен.

Дата:   12-07-11 23:30

Това добре, а по кадрите които показваш, предполагам емоцията която получаваш от преживяването ти носи удовлетворение. (без обиди) А искаш ли да покажеш нещо повече от красотата на дивите животни, някаква по висша цел към която се стремиш? Не е нужно да е висша, може и доста заземлена да е, но нещо различно от всички които могат без особено много труд да направят същата снимка(говоря в глобален план, нали сме жители на света)?

Автор: neuromancer   
Дата:   13-07-11 00:48

"защо снимам скучни снимки с иначе перфектно издржана естетика? какво искам да кажа освен очевидното? имам ли да споделя нещо повече от това че съм научил да боравя с композиция и светлина? и натуралната или ретуширана красота на модела? и защо снимам толкова красиви места и ги идеализирам, все още, като това са го правили преди векове "

Ми щото толкова мога... Ако можех по-добре щях да снимам по-добре. Като се замисля, в моите няма "перфектно издържана естетика", значи са просто скучни. Ама си снимам, защото ми харесва

Дата:   13-07-11 01:04

Не разбирам, аз ли съм малоумен и не мога да предам мислите си правилно чрез текст или няма просто с кой да ги водя тия разговори на Български ?

@неуромансер: ето ти една мотивация - всяка снимка която правя е огледално изображение на мислите ми. Следвователно ако някой приема дадена снимка за добра, той приема моята логика като правилна, следователно харесва умът ми. И като получа това след приятните емоции които съм прживял докато снимам, каквто и да е, е наркотик (най-вероятно допамин).
[shtrak]

Автор: Argazki   
Дата:   13-07-11 01:12

Тва ми напомня на оная тема за - кво бил професионалния фотограф... Ами те тва е, да умееш да правиш снимки по поръчка на клиент и те да бъдат харесвани от клиента( което не
е задължително на теб да ти харесва - работата си е работа )-затуй ги наричаме скучни, но пък са перфектно изпълнени по вкуса на клиента,за да ти платят! Ретушираната карасота -за съжаление продава повече от натуралната, тъй че-ретушираната, а в свободното си време прави и оставяй моделите в натуралната им красота...

Дата:   13-07-11 01:24

Избива ми депресията вече,

не съм отворил тая тема за да плюя по хората които си изкарват парите с фотография, даже им се възхищавам, защото знам колко е трудно.

За теоретичната част зад кадъра ми се говори. Защо снимате какво и кое искате да покажете, като цената е = куд (капацитет на успешно действие)

Ето за пример:

Едуард Бъртински

Андреас Гърски

изброяването тука е безмислено.

Оставете настрана поръчките и журналистиката.

Автор: special_k   
Дата:   13-07-11 09:07

"Оставете настрана поръчките и журналистиката."

Айде и журналистиката в кюпа[smilie8] На мен пък точно тя ми доставя най-голям кеф.

Успешна снимка според мен е тази , която няма нужда от заглавие и пояснение. Винаги съм се кефил като ми побликуват снимка с текст "без думи".

Автор: mikino   
Дата:   13-07-11 12:06

За да продължа и аз темата с въпрос, защото до сега само един е дал конкретни цифри: аджебЪ, ако сте на изложба и сте фен на природата и естетиката, колко пари бихте дали за един кадър? Питам съвсем сериозно и не случайно!
Значение има: името на фотографа, качеството на снимката и ако има награди.
[smilie7]

Дата:   13-07-11 14:49

Argazki
Там е големият проблем, че снимките, които не са "пипани", а са също толкова добри колкото и "пипнатите", обикновено остават на заден план. Веднъж ми стана много неприятно - видях две прекрасни снимки; едната беше бая пипана, другата беше така както е снимана без допълнителна обработка /автора я свали от апарата пред мен/; коментара на трима зяпащи беше следния: "Тая снимка е като картичка, много е готина. Другата не ме привлича особено - не е обработена достатъчно.". Аз лично винаги съм смятала, че истинската снимка е тази, която е запечатала само веднъж един момент, уникална е, не може да бъде повторена и никога не е обработвана. Звучи доста архаично, но оценявам повече такива снимки и повече пари бих се изръсила за нещо естествено.

Автор: vaskoni   
Дата:   13-07-11 16:45

Снимката си е снимка, крайния продукт обаче е съвсем друго нещо! Има си клиенти и за едните и за другите, има си хора които харесват да ядат сурови продукти, необработвани, а други обичат тънките, майсторски обработени изкушения, наслада за изнежени небца... [smile]

Дата:   14-07-11 11:05

Пак ще питам същото, но по друг начин: Колко според вас, би струвал фотос от изложба на млад фотограф?
Говорим за съвсем "посредствено" качество - нито най-доброто, нито най-лошото. Все си мисля, че автора на темата има точно това в предвид - изразено в цифри.

Автор: Frida   
Дата:   14-07-11 11:32

Подобни ревове четох и в един форум за сток. Ама какви са тия обработени кадри, защо така засилвате цветовете, ама то няма такива плажове и небета. Като говорим за продаване, квото се търси от клиента това е. Това е бизнес, а не изкуство.

Ако си направиш изложба - си направи кадрите, както на теб ти е кеф, но ако искаш да продадеш нещо, трябва да го хареса купувачът. А купувача особено крайния купувач явно харесва ярки и цветни картинки.

Между другото с всяко нещо е така. Вземете музиката например - професионалните музиканти обикновено харесват някакви прогресив истории с нюанси, дето нормалния "фен" трудно ги разбира и понася и презират общия вкус.

Автор: stoychev   
Дата:   14-07-11 11:48

mikino, зависи и от разпечатката - формат, качество, рамкиране.

За теоретичната част зад кадъра ми се говори. Защо снимате какво и кое искате да покажете, като цената е = куд (капацитет на успешно действие)
Снимам преживяванията си, не мога да не го правя, имам моменти на върховни чувства, имам моменти на по-слаби. В първия случай снимките ми не са толкова харесвани от публиката, но с по-голяма лична стойност, във втория случай е обратното.
Техническото "съвършенство" и други глупости най-малко ме интересуват.

Не мислите ли, че една от най-интересните особености на съвременната фотография е това, че "личните" снимки влизат в галериите? Какво по-голямо удоволствие от това да си свободен да споделиш на света нещо интимно. И е ценно, разбира се, защото това разкриване на документалиста/артиста води до най-правилните социални, антропологични, културни и прочие заключения. Но да си добър във фотогорафията по смисъл на техника, композицията вече не е толкова важно, колкото отношението ти към хората и света. Колкото по-уникално, толкова по-добре. А да не говорим за навлизането на мултимедията, на алтернативните начини за експониране на фотографията. И агресивната самореклама, без която нищо не се получа.

Така виждам нещата, моля да не се сърдят някои.

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/269820_1395066373978_1751780015_642188_3355582_n.jpg

Автор: vlaca   
Дата:   14-07-11 12:16

Вместо да се гледа както каза mikino :

''Значение има: името на фотографа, качеството на снимката и ако има награди''

Погледнете ''младите фотографи '' ,какви кадри правят. Мисля че ще останете възхитени от снимките на някои от тях. Това че някой хора не търсят комерсиалната страна на фотографията правейки изложби ,кадри с цел продажба или участвайки в конкурси за да спечелят някаква награда / независимо каква/ не ги прави по слаби фотографи от тези които непрекъснато биват лансирани ,по медии ,сайтове и така нататък.

Най-важното е когато направиш кадъра си ,да изпиташ вътрешно удовлетворение от това.Усетиш ли го нищо друго не ти трябва.
Ако все пак изпадне някой лев добре дошло :)

Автор: stoychev   
Дата:   14-07-11 12:33

vlaca, кое е най-важното, всеки сам ще си каже. Вътрешното удовлетворение е най-важно за теб - супер! Но някои хора го правят най-вече или само за пари - и това не е лошо!

Пък и вече няма млади-стари - това важи само на регионално и национално ниво за държави като нашата. В световен план е важно да си добър. Е, допълнителни точки идват и ако си под 19-20 години, както и над 70-80, но САМО АКО ТОВА РЕФЛЕКТИРА ВЪРХУ СНИМКИТЕ ТИ.

[beer]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »