Автор: stoychev
Дата: 14-07-11 11:48
mikino, зависи и от разпечатката - формат, качество, рамкиране.
За теоретичната част зад кадъра ми се говори. Защо снимате какво и кое искате да покажете, като цената е = куд (капацитет на успешно действие)
Снимам преживяванията си, не мога да не го правя, имам моменти на върховни чувства, имам моменти на по-слаби. В първия случай снимките ми не са толкова харесвани от публиката, но с по-голяма лична стойност, във втория случай е обратното.
Техническото "съвършенство" и други глупости най-малко ме интересуват.
Не мислите ли, че една от най-интересните особености на съвременната фотография е това, че "личните" снимки влизат в галериите? Какво по-голямо удоволствие от това да си свободен да споделиш на света нещо интимно. И е ценно, разбира се, защото това разкриване на документалиста/артиста води до най-правилните социални, антропологични, културни и прочие заключения. Но да си добър във фотогорафията по смисъл на техника, композицията вече не е толкова важно, колкото отношението ти към хората и света. Колкото по-уникално, толкова по-добре. А да не говорим за навлизането на мултимедията, на алтернативните начини за експониране на фотографията. И агресивната самореклама, без която нищо не се получа.
Така виждам нещата, моля да не се сърдят някои.
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/269820_1395066373978_1751780015_642188_3355582_n.jpg
|
|